Meclis ilk ayına noktayı koydu

Kırklareli İl Genel Meclisi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde göreve gelen üyeleriyle ilk ayını noktaladı. İlk ayı oldukça sakin geçen Meclis görev bölümlerini yaparken, raporlara henüz başlamadı. Bir önceki Meclisin sonuca ulaştıramadığı raporlar ile de ilgilenecek olan yeni Meclis, bir sonraki toplantılarını Mayıs ayında düzenleyecek.

19 Nisan Cuma Nisan ayı birleşimlerine nokta koyan İl Genel Meclisi, son toplantısını İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda saat 10.30’da gerçekleştirdi. Bir önceki birleşime ait tutanak özetlerinin kabulü ile başlayan meclis birleşimine Aydın Karakoç başkanlık yaptı. 15 maddenin görüşüldüğü mecliste gündemin ilk maddesinde Kofçaz İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetine 1 hayırsever üye seçilmesi işlemi yapıldı. sonraki maddede Lüleburgaz ilçesi Tatarköy köyünde Dışı Kentsel Çalışma Alanı amaçlı Nazım İmar Planı yapılması teklifi görüşüldü. Madde oy birliği ileİmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
İğneada’daki tesis yine gündeme geldi
Bir sonraki maddede Mülkiyeti İğneada Belediyesine ait olan ve 99 yıllığına bedelsiz olarak İl Özel İdaresine tahsis edilen tesisin zaman içerisinde yıprandığı, tamirat ve tadilatlarla kullanılmaya çalışıldığından turizme katkı sağlayamadığı ve intifa hakkının kaldırılarak tesisin İğneadaBeldesinin turistik bir yerleşim yeri olması ve yaz sezonunun yaklaşması nedeni ile mevcut turizm potansiyeline katkıda bulunmak, turizm hareketliliğini arttırmak amacı ile tesisin bütünüyle işlevsellik kazanabilmesi adına, 2019 yılı bütçesinden gerekli bakım-onarım çalışmalarının yapılması için ödenek ayrılması ve personel görevlendirilmesi hakkındaki konu görüşüldü. Raporu henüz hazır olmayan konunun bir sonraki aya ertelenmesine karar verildi.
Rapor olmayan maddeler bir sonraki aya ertelendi
Aynı şekilde 5, 6 ve 7 numaralı maddeler de raporları hazır olmadığı için sonraki aya aktarıldılar. Bir önceki meclisten hazır olmayan pek çok rapor kaldığı ifade edilerek acil olmadığı sürece bir süre yeni sunu getirilmemesi rica edildi. 8 nolu madde ise Pehlivanköy ilçesi İmampazarı köyü yerleşik alan tespiti il alakalıydı. Köy muhtarının isteği dolayısıyla yerleşik alan tespiti konusu gündemden düşürüldü.
Çevre konuları incelenecek
9 ve 10 numaralı maddelerde raporları hazır olmadığı için sonraki aya ertelendi. 11’inci maddede Merkez Kayalı köyünde turizm alanı yapılması ile ilgili imar raporu yeniden görüşüldü. Konu İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından yeniden araştırılacak. Sonraki maddede pek çok köyden geçen ve Ergene nehrine dökülen derenin, yağmur yağdıktan sonra nereden geldiği belli olmayan kimyasal atıklar ile kirlenmesi, derede yaşayan tüm balık ve canlıların ölümüne sebebiyet vermesi ve pis koku ile çevreyi kirletmesi hakkındaki konunun araştırılması teklifi görüşüldü. Teklif Çevre ve Sağlık Komisyonuna aktarıldı.
Meclis ayı noktaladı
13 maddede Terzili, Kuzuçardağı, Karacaoğlan köyleri ve Karahalil Beldesi Demirkapı mahallesi hudutları içinde bulunan sulama göletindeki problemlerin araştırılması hakkındaki teklif Su ve Göletler Komisyonuna havale edildi. pek çok köyden geçerek Ergene nehrine dökülen Tekke deresinin zaman zaman nereden çeldiği belli olmayan kimyasal atıklar ile kirlenmesi hakkındaki konunun araştırılması teklifi onaylandı. Son maddede Demirköy Çilek Yetiştiriciliği Projesi için ayrılan 30 bin TL ödeneğin alınarak "Ahududu Yetiştiriciliği Projesinde" kullanılmak üzere aktarılmasına karar kılındı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol