Meclis haftayı sonlandırdı

Şubat ayı toplantılarına 1 Şubat Perşembe 2018 günü başlayan Kırklareli İl Genel Meclisi, haftayı dün sonlandırırken Pazartesi günü kaldığı yerden görüşmelerine devam edecek. Haftanın son toplantısını 2 Şubat 2018 Cuma günü gerçekleştiren Meclis, 5 gündem maddesini ve 3 önergeyi ele aldı.

Kırklareli İl Genel Meclisi Şubat ayı 2’inci birleşimini 2 Şubat 2018 Cuma günü yaptı. Saat 11.00’da İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan birleşimde Başkan Safet Üresin gündemin ilk maddesinde bir önceki toplantıya ait tutanak özetini oya sundu. Özetin kabul edilmesinin ardından oturuma katılamayan Ertuğrul Koç ve Şahin Aslan’ın mazeret dilekçelerini kabul eden Meclis, gündemin 2’inci maddesinde İl Özel İdaresi’nin birimlerinde 4734 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında çalıştırılan taşeron işçi statüsündeki personelin 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ilgili hükümleri gereğince çalıştırılabilmesi için Özel İdare bünyesinde hizmet vermek üzere şirket kurulması hakkındaki Planı ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporu görüştü.
Konuya ilişkin raporu Kenan Çiftçi okurken Çiftçi, yapılan oylama ile kabul edilen Komisyon Raporu’na ilişkin şu bilgileri verdi;
24.12.2017 tarih ve 30280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 696 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" nin Ek 20. Maddesinde "İl özel İdareleri, belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu mahalle idare birlikleri, personel çalıştırılmasına dayalı hizmetleri, 04/01/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 22. maddesindeki limit ve şartlar ile 62. maddesinin birinci fıkrasının (e) bendindeki sınırlamalara tabi olmaksızın doğrudan hizmet alımı suretiyle birlikte ya da ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlası bu idarelere ait ve halen bu kapsamda hizmet alımı yaptığı mevcut şirketlerinden birine, bu nitelikte herhangi bir şirketi bulunmuyorsa münhasıran bu amaçla kuracakları bir şirkete gördürebilir." denilmektedir. Bunun yanında; 5302 sayılı İl özel İdaresi Kanununun 52. maddesinde de "İl özel İdaresi kendisine verilen görev ve hizmet alanlarında, ilgili mevzuatta belirtilen usullere göre sermaye şirketleri kurabilirler" denilmektedir.
İdaremizin farklı birimlerinde 4734 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yapılan ihalelerle hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan taşeron işçi statüsündeki personelin, 696 sayılı KHK'nın ilgili hükümleri gereğince çalıştırılabilmesi için, İdaremiz bünyesinde hizmet vermek üzere şirket kurulmasına ihtiyaç duyulmuştur.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün 11/01/2018 tarih ve 1075 sayılı yazı ekinde gönderilen ek tablolar, örnek meclis karan, örnek gerekçe raporu, örnek anonim şirket sözleşme taslağı ile yeni şirket kurulması için istenilecek belgeler belirlenmiştir. Söz konusu tüm bu belgelerin 09/02/2018 tarihine kadar Kırklareli Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü' ne gönderilmesi istenilmiştir.
Kırklareli İl Özel İdaresinde bu amaçla kurulan mevcut bir şirketin olmadığı ve personel çalıştırılmasına dayalı hizmetleri yürütmek ve bu kapsamda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilebilmelerini sağlamak için yeni bir şirket kurulması hususu, Sayın Valimizin imzaladığı ve Meclisimize sunulan Gerekçe Raporuyla başlatılmıştır.
Yukarıda bahsedilen yasal mevzuatlar neticesinde; Kırklareli İl Özel İdaresi olarak 249.000,00 TL sermayeli Kırklareli İl Özel İdaresi Personel Anonim Şirketinin %100 hisse ile kurucu ortak üye olarak şirket kurulması, İlimiz Valisi Sayın Orhan Çiftçi' ye şirket kurulması için yetki verilmesi ve kuruluş aşamasında tahakkuk edecek tüm giderlerin, 2018 yılı İl Özel İdaresi Bütçesinden karşılanması hususu Komisyonumuzca uygun görülmüş olup, hazırlanan iş bu rapor İl Genel Meclisi'nin takdir ve bilgilerine arz olunur.”
Konu hakkında söz alan grup başkanları rapor hakkında olumlu oy kullanacaklarını bildirmelerinin ardından yapılan oylama ile rapor kabul edildi.
Meclis, gündemin 3’üncü maddesindeki 2018 yılında uygulanacak İl Özel İdaresi taşıt ve iş makinaları ile ekipmanın kiralama tarife ücretinin belirlenmesi teklifini Plan ve Bütçe Komisyonuna havale ederken 4’üncü maddedeki İl Özel İdare Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Yönetmeliği’n 10’uncu maddesi gereğince 7’inci derece 1 adet mühendis kadrosunun 8’inci derece mühendis kadrosu olarak değiştirilmesi teklifini oy birliği ile kabul etti.
Gündemin görüşülen son maddesinde 13 Ocak 2018 tarihinde vefat eden İş Makinesi Operatörü Rıdvan Çobanoğlu’nun kadrosunun iptal edilmesi teklifi grup başkanlarının başsağlığı mesajlarının ardından yapılan oylama ile kabul edildi.
5 gündem maddesinin ele almasının ardından 3’de önergenin gündeme alınmasını oylayan Meclis, daha sonra 5 Şubat 2018 Pazartesi günü saat 11.00’da toplanmak üzere oturumunu kapattı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol