Meclis Üyeleri OSB’de koltuk istiyor

Kırklareli İl Genel Meclis Üyeleri, OSB Yönetim Kurulu’na üye veren ancak çıkan tartışmalar üzerine Vali Hüseyin Avni Coş döneminde Meclis Üyeleri yerine memurların atanmaya başladığı OSB Yönetim Kurulu Toplantılarına yeniden katılmak istiyor. Vali Cengiz Aydoğdu döneminde Meclis Başkanı Tuna Soykan’ın dava açtığı ancak daha sonra ki dönem Meclis Başkanı Behçet Şen’in davayı geri çektiği konu şimdilerde yeniden alevlendi.

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayının 5’nci birleşimini 7 Kasım 2017 Salı günü yaptı. Safet Üresin Başkanlığında saat 10.30’da toplanan Meclis, bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin kabul edilmesinin ardından gündem maddelerini görüşmeye geçti. Gündemin ilk maddesinde Seyhan Delioğlu’nun sunduğu İl Özel İdare Projelerini İzleme Komisyonu raporunu ele alarak “Suyumuz Güneşten Geliyor”, “Asilbeyli Termal Turizm Tesisi”, “Seyfioğlu Tabyaları” hakkında hazırlanan projelere ilişkin bilgi alan Meclis, 2’nci gündem maddesine geçmeden önce bağımsız üye Sadık Aykanat’ın gündem dışı söz alması ile gündemini değiştirdi.

OSB toplantılarına katılmak istiyoruz
Meclis Başkanı Safet Üresin’in başta toplantının sonunda gündem dışı konulara söz vermek istediğini belirtmesine rağmen ısrar eden Aykanat, söz verilmesinin ardından Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Toplantılarına neden katılamadıklarını sordu.
Aykanat, “Geçen gün İl Genel Meclis üyelerinin OSB toplantılarına katılması ile ilgili bir gündem oluştu. OSB toplantılarına Edirne’deki İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımız giriyor. Maalesef Kırklareli’de giremiyor. OSB’deki toplantılara arkadaşlarımız girse ne olur? Oradaki işverenlerle bir araya gelirler bu arkadaşlarda çevresindeki üçer beşer işsizi oradaki fabrikalara sokar. Bu işsizlere de iyi gelir. Evrensekiz Belediye Meclis üyeleri toplantıya giriyor da İl Genel Meclis üyeleri giremiyorsa burada bir eksik var. Bunun giderilmesi gerekir” dedi.
Eskiler biliyor ama susuyor
Bunun üzerine; “Bildiğim kadarı ile bazı arkadaşlarımız bu konuda araştırma yaptılar. Herhalde bu ay içinde biz bir şey yapacağız” diyen Meclis Başkanı Safet Üresin’in sözünü, AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, “Anlatacaksan başından anlat, herkes bilsin ne olduğunu” diyerek kesti.
Vali Hüseyin Avni Coş döneminden bugüne kadar yaşananları anlatan Sağlam, “Geçen dönemden 4-5 kişi buradayız herkes biliyor ama nedense kimse söylemiyor.
Geçen Meclis Başkanımız Tuna Soykan Başkanlığında o zaman Valilikte yanılmıyorsam Cengiz Aydoğdu Valimizi mahkemeye verdi. Buda onun karşılığında kanunda yeri varmış ister daire müdürlerini isterse İl Genel Meclis Üyelerinden OSB’ye görevlendirilir diye. Bu olaydan sonra ki valilerin tasarrufudur.
İl Genel Meclis Üyeleri yerine orada yapılan seçimlerde daire müdürlerini atadı. Bu süreç o zamandan bu yana böyle gidiyor. Ondan sonraki Meclis Başkanı Behçet Şen’de davadan vazgeçmesine rağmen sonra gelen bütün valilerde bu şekilde devam etti. Meclis Başkanımız kendi kazdığı kuyuya düştü. Kimse de suç aramayın” diye konuştu.
“Lüzumsuz İşler Komisyonu!”
Sağlam’ın ardından Meclis Başkanı Safet Üresin; “Üç partinin grubu var. Üç partinin grubu da hemfikir.
Gerekirse komisyon mu kuracağız. Bunu araştıracağız” derken Reşat Şükrü Saka; “Lüzumsuz Çeşitli İşler Komisyonuna atalım bunu çözsün” diyerek Meclis üyeleri arasında gülüşmelere neden oldu. Konu daha sonra dile getirilmek üzere kapanırken Meclis gündemine kaldığı yerden devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol