Meclis, TEKNOKENT için plan değişikliğini onayladı

Kırklareli Belediye Meclisi, Kırklareli Üniversitesi bünyesinde Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) kurulmasına ilişkin plan değişikliğini onayladı. Kayalı Yerleşkesinde 44 bin 686,68 metrekare alana kurulacak TEKNOKENT’in kurulmasına ilişkin karar Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yazısı üzerine Bakanlar Kurulu’nun onayının ardından 25 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak kabul edilmişti.

Kırklareli Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısını 2 Ağustos 2018 Perşembe günü yaptı. Başkan Yardımcısı Adem Sevim Başkanlığında saat 15.00’da toplanan Kırklareli Belediye Meclisi, gündemin ilk maddesinde içkili yer bölgesi talebini ele aldı. Söz konusu talep alanın doğalgaz aktarma istasyonuna 25 metre mesafede bulunması nedeniyle kabul edildi. Gündemin 2’nci maddesinde vatandaşlardan gelen talepleri ele alan Belediye Meclisi, gelen tüm talepleri yeni olmaları nedeniyle ilgili komisyonlara incelenmek üzere havale etti. Ardından resmi kurumlardan gelen talepler ele alındı. Bu kapsamda Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yeni Adliye Sarayı için yapılacak otopark konusundaki tahsis talebi ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın Karakaş Mahallesi 72 ada 87 parselin imarının B-6 ticaret alanı olacak şekilde imar değişikliği talebi yine ilgili komisyonlara sevk edildi.
Su ile gelen medeniyet
Kırklareli Belediye Meclisi gündemin 4’ncü maddesinde Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konuları ele aldı. Bu kapsamda Su İle Gelen Medeniyet-Tarihi Çeşmelerin Restorasyonu Projesi ele alındı. 2018 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansına sunulan Su İle Gelen Medeniyet-tarihi Çeşmelerin Restorasyonu isimli projenin Belediye tarafından uygulanması, taahhüt edilen 294 bin 489,26 TL tutarındaki eş finansmanın sağlanması, proje yürütümü sırasında, proje hesabını açma, proje hesabına para aktarma, bu hesaptan harcama yapma ve oluşacak diğer belgeleri imzalama konularında belediye başkanına yetki verilmesi talebi yapılan oylama ile kabul edildi.
Temmuz ayından havale edilen konular komisyonda kaldı
Kırklareli Belediye Meclisi, gündemin 5’nci maddesinde Temmuz ayından havale edilen konuları görüştü. Bu kapsamda Alişan Kanar, Mysilo Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. ve TREDAŞ’ın trafo yerleri konusundaki taleplerinin incelenmeye devam edilmesi için İmar Komisyonu’nda kalmasına karar verildi.
TEKNOKENT için plan değişikliği kabul edildi
Kırklareli Belediye Meclisi, Ağustos ayı birleşiminde Haziran ayında Resmi Gazete de yayımlanarak kabul edilen TEKNOKENT konusu da ele aldı. Gündemin 8’nci maddesinde Resmi Kurum ve Kuruluşlarca Yapılan Müracaatlar kısmında Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’nün Camikebir Mahallesi 363 ada 4 parselde Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına işlenerek plan değişikliği yapılması talebi görüşüldü. Talep yapılan görüşmelerin ardından kabul edilerek Kırklareli Üniversitesi bünyesinde TEKNOKENT’ın kurulmasını önü açılmış oldu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 25 Mayıs 2018 tarihli ve 1826 sayılı yazısı üzerine, 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nun 4. maddesine göre Bakanlar Kurulu’nca 04 Haziran 2018 tarihli ve 2018/11887 Sayılı Kararla, Kırklareli Üniversitesine kurulması planlanan Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) Kararı, Resmi Gazete’nin 25 Haziran 2018 tarihli ve 30459 numaralı mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Alınan karara göre Kayalı Yerkeşkesinde 44 bin 686,68 m² alanın Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak kullanılması kararlaştırılmıştı. Kırklareli Belediye Meclisi de ilgili planlarda değişikliğe giderek Kırklareli Üniversitesi ve Kırklareli’nin gelişmesine bir katkı daha sunmuş oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol