Meclis Şubat ayına merhaba dedi

Kırklareli İl Genel Meclisi Şubat ayı birleşimlerine 4 Şubat Pazartesi günü başladı. 8 maddenin görüşüldüğü birleşimde ağırlıklı olarak imar konuları gündemdeydi. 4 Şubat Pazartesi Kırklareli İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Saffet Üresin başkanlık etti. Birleşim ilk olarak Ocak ayı beşinci birleşimine ait tutanak özetlerinin kabulü ile başladı.

4 Şubat Pazartesi Kırklareli İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Saffet Üresin başkanlık etti. Birleşim ilk olarak Ocak ayı beşinci birleşimine ait tutanak özetlerinin kabulü ile başladı.
Eklentiyle kabul edildi
Gündem maddelerine ilk olarak Vize ilçesi Düzova köyünün yerleşik alan tespiti ile alakalı maddenin görüşülmesiyle başlandı. Önceki birleşimlerde gündeme gelen konunun raporu kabul edilmişti ancak raporda sehven “Büyükova Sınırına Taşmaksızın” ibaresi yer almadığından dolayı raporun eklentili halinin yeniden onaylanması istendi. Madde oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 3 ve 4 numaralı maddelerinde İl Özel İdaresi çalışanları arasında yer alan Eğitim ve Sosyal İşler Müdürü Nail Bayman ve İş Makinası Operatörü Tuncay Sert’in emeklilikleri ile ilgili konu görüşüldü. İki çalışanının da emeklilikleri nedeniyle kadroları iptal edilirken, tüm meclis üyeleri Bayman ve Sert’e emeklilik yaşantılarında başarılar diledi.
Maddeye 2 ret geldi
Sonraki gündem maddesinde Demirköy ilçesinde Boztaş köyünün köy yerleşik alanının tespiti ile ilgili işlem onayı hakkında konu görüşüldü. Konu daireden geldiği haliyle kabul edildi. Ardından Merkez ilçesinde bulunan Eriklice köyü köy yerleşik alanının tespiti ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Meclis Üyesi Aptullah Mutluer, bu gibi konularda alanın meclis üyeleri tarafından görülmesi gerektiğini söyledi ve bu sebeple ret vereceğini söyledi. İmar Komisyonu Başkanı Cavit Çağlayan ise İmar Komisyonunun gidip alanın incelemesini yaptığını kaydetti. Madde 22 kabul 2 tane de ret alarak oy birliğiyle kabul edildi. 7’nci maddede Merkez Yörükbayır köyünde bulunan alana konut alanı yapılması ile ilgili teklif meclisin gündemine geldi. Konu İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Sonraki gündem maddesinde Merkez Kayalı köyüne apart otel alanı yapılması hakkında konu görüşüldü. Meclisteki gruplar konunun yarın yeniden gündeme gelmesine karar verdi. Son gündem maddesinde ise Vize Evrencik köyünün köy yerleşik alan sınırlarının yeniden tespiti ile ilgili madde görüşüldü. Konu oy birliğiyle kabul edildi. Meclis sonraki birleşimine 5 Şubat Salı (bugün) saat 11.00’da başlayacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol