Meclis Nisan ayını sonlandırdı

Kırklareli İl Genel Meclisi, Nisan ayı toplantılarını dün gerçekleştirdiği 5’nci birleşimi ile sonlandırdı. Aydın Karakoç Başkanlığında saat 11.00’da başlayan İl Genel Meclisi’nin gündeminde dikkat çeken konulardan biri Demirköy İlçesi’ne bağlı İğneada beldesindeki mülkiyeti İğneada Belediyesine ait 99 yıllığına İl Özel İdaresine tahsis edilen baraka ve yeme içme amaçlı ünitelerin 25 yıllığına kiraya verilmesi konusu oldu. Yıllardır dönem dönem İl Genel Meclisinin gündemine gelen ancak bir türlü sonuçlandırılamayan söz konusu tesisin yıpranmış olması nedeniyle yapılması gereken masraf Meclis tarafından Özel İdareye yük olacağı gerekçesi ile sürekli erteleniyordu. Yap İşlet Devret modeliyle Turizm Amaçlı Sosyal Tesis Alanı olarak 25 yıllığına ihale edilerek kiraya verilmesi konusu Meclisten Komisyon raporu doğrultusunda 15 yıllığına kiraya verilmek üzere ihale edilmesi için Encümene yetki verilmesi şeklinde kabul edildi. Rapora AK Parti Grubundaki Komisyon Üyeleri 25 yıllığına kiraya verilmesi şeklindeki talepleri nedeniyle şerh koyarken yine raporun oylanmasında AK Parti Grubu 15 yıllık süre nedeniyle ret oyu verdi. AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, İğneada Belediyesi’nin tesisin bir an önce faaliyete geçerek Beldeye hareket getirmesini beklediklerini söyledi. 

Kırklareli İl Genel Meclisi Nisan ayı 5’ci birleşimini yaptı. Aydın Karakoç Başkanlığında toplanan Meclis 5’nci birleşimini ile Nisan ayını da sonlandırmış oldu. 3 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’da toplanacak Meclisin Çarşamba günü yapılan birleşiminde gündemin dikkat çeken konularından biri, 8’nci maddedeki; “İl Genel Meclisinin 04/03/2021 tarih ve 49 sayılı kararına istinaden Mülkiyeti İğneada Belediyesine ait, 99 yıllığına İdaremize tahsis edilmiş olan, 1 pafta 12 parseldeki 15.200,00 m2 arsanın üzerindeki baraka ve yeme içme ünitelerinin yıpranması ve belde turizmine katkı sağlamadığı anlaşıldığından; söz konusu alana işlev kazandırılması için taşınmazın yap-işlet-devret modeli ile "Turizm Amaçlı Sosyal Tesis Alanı" olarak 25 yıllığına kiraya verilmesi düşünülmekte olup, Bahse konu taşınmazın yap-işlet-devret modeli ile "Turizm Amaçlı Sosyal Tesis Alanı" olarak 25 yıllığına ihale edilmek üzere İl Encümeni'ne yetki verilerek kiraya verilmesi hakkında "Turizm Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi” konusu oldu.
Konu hakkında hazırlanan raporu Meclis Üyesi Cem Toptaş okudu. Toptaş okuduğu raporda;
“İl Genel Meclisinin 04/03/2021 tarih ve 49 sayılı kararına istinaden Mülkiyeti İğneada Belediyesine ait, 99 yıllığına İdaremize tahsis edilmiş olan, 1 pafta 12 parseldeki 15.200,00 m2 arsanın üzerindeki baraka ve yeme içme ünitelerinin yıpranması ve belde turizmine katkı sağlamadığı anlaşıldığından; söz konusu alana işlev kazandırılması için taşınmazın yap-işlet-devret modeli ile "Turizm Amaçlı Sosyal Tesis Alanı" olarak 25 yıllığına kiraya verilmesi düşünülmekte olup, Bahse konu taşınmazın yap-işlet-devret modeli ile "Turizm Amaçlı Sosyal Tesis Alanı" olarak 25 yıllığına ihale edilmek üzere İl Encümeni'ne yetki verilerek kiraya verilmesi hakkında "Turizm Komisyonu"muza havale edilmiştir.
Komisyonumuzun değerlendirmesi sonucunda İlimiz Demirköy İlçesi İğneada Beldesi 1 pafta 12 numaralı parseldeki Eski "YSE" dinlenme tesislerinin , İğneada Belediyesinin Tahsis Hakkından Kaynaklı gerekli izinlerin alınarak ve İğneada Belediyesinin Haklan Saklı Kalmak Kaydı İle ,Aynı Belde deki Limanköy Yolu Üzeri 6 Pafta 423 Parseldeki Motel Binasının ihale şartlan ile, Mevcut Hali İle kiralanmasına, İhaleyi Alacak Firma veya şahışların Gerekli Tadilat ve tamiratları kendileri karşılamak kaydı ile il Encümenine 15 (onbeş) yıl süre ile kiraya verilmesi için ,il encümenine yetki verilmesi Uygun Görülmüştür” ifadelerine yer verdi.
Raporun sonunda Komisyon Üyeleri Tarık Akın ve Ersan Şahin’in raporu şerhli imzaladığını, şerh gerekçesi olarak 25 yıllığına kiraya verilmesi kanaatinde görüş belirttiklerini aktardı.
Raporla ilgili CHP Grup Başkanı Aptullah Mutluer, komisyon raporu doğrultusunda oy kullanacaklarını açıklarken AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, “Biz buranın yap-işlet-devret modeliyle 25 yıllığına kiraya verilmesini istiyoruz. İğneada Belediyesi beldeye hareket gelmesini için buranın bir an önce faaliyete geçirilmesini istiyor. 25 yıllığına şartı ile biz onay veriyoruz aksi halde ret oyu vereceğiz” ifadelerinde bulundu.
Yapılan oylama ile tesisin 15 yıllığına yap işlet devret modeliyle ihale ile kiraya verilmesi için Encümene yetki verilmesi konusu 7 ret oyuna karşılık 11 kabul oyu ile kabul edildi. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol