“Mazot ve gübre desteklemeleri başladı”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin, önceki gün çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Babaeski’yi ziyaret etti. Vali Bilgin’in ilk durağı Babaeski Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi oldu.

Babaeski Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi'ni ziyaret eden Vali Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin, burada kursiyerlerin istek ve sıkıntılarını dinledi. Özellikle dezavantajlı kursiyerlerin yapmış olduğu ürünlerin satışı konusunda çalışmalar yapacaklarını belirten Vali Bilgin, bu ürünlerin alıcısı ve satıcının da hazır olduğunu dile getirdi. Elde edilen ürünler için pazar mekanizması oluşturulması gerektiğini ifade eden Vali Osman Bilgin, ürünlerin yurt dışında da satışı için gerekli çalışmaları bizzat yapacağını, bu ürünlerin e-ticaret üzerinden de satılabileceğini vurguladı. Umutlu Yarınlar projesinin Babaeski ayağını inceleyen ve anlatan Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin, daha sonra kursiyerlere hediyeler verdi. Ardından Babaeski Roman Kültürünü Araştırma ve Geliştirme Derneği ziyaret edildi. Burada da vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinleyen Vali Bilgin, roman vatandaşlara her zaman gereken desteği vermeye çalıştıklarını belirtti.
Akabinde Cem Vakfı'nın düzenlediği, “Hızır Lokması” etkinliğine katılan Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin, burada yapmış olduğu konuşmasında: "Bugün Cem Vakfı Babaeski şubesinin düzenlemiş olduğu Hızır Lokması etkinliğine katıldık. Lokmamızı yedik, Allah kabul etsin. Çok güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçenleri kutluyorum. " dedi.
Mazot ve gübre
desteği
müjdesi geldi
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Babaeski Hamidiye Mahallesi Muhtarı İbrahim Demir’i muhtarlık hizmet binasında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Vali Bilgin, kendisinin de muhtar çocuğu olduğunu ve bu vazifenin ne kadar kıymetli olduğunu ifade ederek sohbet etti. Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin, köy ziyaretleri kapsamında Pancarköy ve Sinanlı Köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Gerçekleşen ziyarette köy sakinlerinin isteklerini tek tek dinleyerek çözüme kavuşturdu, yatırımlar hakkında bilgilendirdi. Vali Bilgin, gerçekleştirdiği ziyaretlerde yapılan ve yapılacak olan yatırımların yanı sıra mazot ve gübre desteklemelerinin başladığı müjdesini de verdi. Ardından Vali Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin, Pancarköy’de yöresel yöntemlerle yapılan helva ve lokum üretim tesisini gezdi.
Ergene Köşkü müze
olarak hizmet edecek
Kırklareli Valisi Sayın Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin, Alpullu Şeker Fabrikası’nda bulunan ve 1930 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fabrika ziyaretinde istirahat ettiği Ergene Köşkü'nü ziyaret etti. Vali Bilgin, Ergene Köşkü’nün bir müze olarak vatandaşlara hizmet edeceği müjdesini verdi. Ardından, Babaeski ve köylerinde ikamet eden Şehit Asteğmen Turgay Süzgen'in, Şehit Er Hasan Hüseyin Demiral'ın, Şehit Jandarma Binbaşı Ümit Çelik'in ve Şehit Er Erdeniz Şan’ın aileleri ziyaret edilerek istekleri dinlendi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. soyulmaktan bıktı millet 24 Şubat 2019 Pazar 18:01:01

    Dinazorda kulak ebadındaki tanzim satış göstermelik gösterileri ardısıra yıllardır fahiş fiatlarla satılan tarım üretim kalem mallarında birkaç hafta için ancak gülünç indirimle intikamı seçim sonrası misliyle alınacak olan bu artık kanılması zor hileyi şeriyeyi tarımcılara bu kez yutturmak biraz zor olacak gibi kandırıcı efendiler!