Mazot ve Gübre Desteklerinde Nakit Ödeme Kalktı Destek İçin Çiftçilerin Tanımlama Yapması Gerekiyor

Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı ve hububat üreten çiftçilere, 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre destekleri 2023 mart ayı yerine bu yıl içinde ödenecek. Bundan böyle söz konusu destekler çiftçilere nakit olarak verilmeyecek. Banka kartlarına yüklenecek. Karta yüklenen miktar ile sadece mazot ve gübre alışverişi yapılabilecek. Destekler için başvurular başlarken konu ile ilgili olarak AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal açıklamalarda bulundu. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu yıldan itibaren tarımsal destekleme sistemini değiştirip, ödemeleri öne çektiklerini vurgulayarak, "Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı, hububat üreten çiftçilerimize, 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre desteklerini, 2023 Mart ayı yerine, bu yıl içinde ödemeye başlayacağız. Bundan böyle söz konusu destekler çiftçilerimize nakit olarak verilmeyecek. Ziraat Bankası kartlarına yüklenecek. Başvurular internet ve mobil bankacılık da dahil olmak üzere yapılacak demişti.

AKSAL, “SEN ÜRET YETER” SLOGANIYLA OLUŞTURDUĞUMUZ TARIM POLİTİKALARIMIZ KAPSAMINDA ÇİFTÇİLERİMİZE HER KONUDA SAĞLADIĞIMIZ DESTEKLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise, “Bu verimli topraklardan; tarlalardan sofralarımıza birçok ürünün ulaşmasını sağlayan çiftçilerimize Cumhurbaşkanımızın müjdelediği desteklere bir yenisini daha ekliyoruz. Çiftçilerimizin girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabilmeleri için hububatta mazot ve gübre desteklerini 2023 Mart ayı yerine 2022 yılı içerisinde ödemeye başlıyoruz. Bu destekler çiftçilerimizin Ziraat Bankası banka kartlarına yüklenecek, mazot ve gübre alımında kullanılabilecek. Girdi maliyetinin büyük bir kısmını mazot ve gübre alımı oluşturuyor. Bizler de desteklerimizi bu konu odağında artırma hedefindeyiz. Bu hedeflerimize yönelik olarak yaptığımız çalışmalarla; MAZOT DESTEĞİ ; %240 arttırılarak ₺22 den ₺75 ye GÜBRE DESTEĞİ; %130 arttırılarak ₺20 den ₺46 ye yükseliyor. Bu desteklerimizin neticesinde dekar başına olan desteğimizi 121 liraya çıkarıyoruz. Tahıl sevkiyatının kesintiye uğraması mazlum-muhtaç insanların gıdaya ulaşamaması, Afrika’daki milyonlarca insanın açlıkla karşı karşıya kalması demektir. Buna göz yummamız, böyle bir krize sessiz kalmamız mümkün değildir.Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle sevkiyatın kaldığı yerden devam etmesi açıkça gösteriyor ki burada kilit isim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dünya’da yaşanan tahıl krizinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ile olumlu sonuçlanmasından tüm dünya adına mutluyuz. Bizler gıdanın, tarımın üretmenin değerini bilen, yokluğun zorluğunu, varlığın kıymetini bilen bir millet olarak, tarladan sofraya her aşamada çiftçimizin emeğini destekliyoruz. Emeğin değerini, ekmeğin değerinin bilincinde olarak biz bu verimli toprakların potansiyelini gerçekleştirmek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol