“Mavi vatanımızı ve haklarımızı tüm gücümüz ve kararlılığımız ile savunacağız”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili basın açıklamasında bulundu. Minsolmaz açıklamasında, “Türkiye enerji mücadelesine sömürü taktiği ile değil adalet şiarı ile bakmaktadır, Mavi vatanımızı ve haklarımızı tüm gücümüz ve kararlılığımız ile savunacağız. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2023 hedeflerine emin adımlar ile ilerlemektedir.” dedi. 

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “Mavi Vatanımızı ve haklarımızı tüm gücümüz ve kararlığımız ile savunacağız.” dedi.   Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili basın açıklamasında bulunan Milletvekili Selahattin Minsolmaz şu ifadelere yer verdi: “Türkiye enerji mücadelesine sömürü taktiği ile değil adalet şiarı ile bakmaktadır, Mavi vatanımızı ve haklarımızı tüm gücümüz ve kararlılığımız ile savunacağız. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2023 hedeflerine emin adımlar ile ilerlemektedir. 

Masada ve sahada bölgesel ve küresel bir güç olan ülkemizin haklarını savunmak için attığı adımlar; başta emperyalizmin kadim uygulayıcıları olmak üzere onların taşeronlarını da rahatsız etmekte ve rahatsızlıkları arttıkça daha da küstahlaştırmaktadır. Türkiye, denizden komşusu Libya ile 27 Kasım 2019’da "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile "Deniz Yetki Alanlarının sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzaladı. Böylece Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum kesiminin Türkiye’yi kendi tasarladıkları ufak bir alana hapsetme hayalleri yer ile yeksan oldu. Türkiye bu anlaşma sayesinde Akdeniz'de yeni kıta sahanlığı-münhasır ekonomik bölge sınırlarını çizdi. Anlaşmanın ele aldığı bölge 189 bin kilometrelik alanı kapsarken, Türkiye hakkı olan enerji arama tarama faaliyetlerine tam bir hukuksal uygunluk ve meşruluk ile başladı. Enerji kaynakları adına dünyanın her tarafını sömürmeye azmetmiş emperyalist güçler Türkiye’nin bu hamleleri sonucu her daim kullandıkları ve şımarttıkları Yunanistan’ı da Türkiye’nin önüne atmaktan, Fransa’ya provokatif eylemler yaptırmaktan sakınmadı.
“Türkiye; Batı’nın aksine; toprağın üzerindeki insanlara, toprağın altındaki madenlerden çok daha fazla değer vermektedir”
Fransa lideri Emanuel Macron’un da ‘’Biz Türk halkına değil Erdoğan’a karşıyız’’ tarzındaki söylemi; Batı’nın sömürdükleri ülkelerin halklarına yıllardır yaptıkları demogoji politikasının aynası durumundadır. Vatansever ve kendileri karşısında dik duran ve her daim hakkı savunan liderlere olan kinlerini bu tarz açıklamalar ile belirten Batı, Cumhurbaşkanından vatandaşına kadar kenetlenmiş ve hedeflerinden taviz vermeyen bir Türkiye karşısında sömürü emellerine kesinlikle ulaşamayacak ve Türkiye’nin dostluğunun ne kadar kıymetli düşmanlığının da ne denli azametli olacağını görecektir. Türkiye enerji mücadelesine adalet şiarı ile bakmaktadır ve petrol için kan akıtan zihniyetin aksine her doğal kaynağı insanlığın refahına harcayan bir anlayışla hareket etmektedir.
Türkiye; Batı’nın aksine; ‘toprağın üzerindeki insanlara, toprağın altındaki madenlerden çok daha fazla değer vermektedir” Tarihinin hiçbir safhasında böyle düşünemeyen ve küresel emelleri için insanları sömüren malum zihniyet elbette Cumhurbaşkanımızın ‘Dünya Beşten Büyüktür’ söyleminde, kendi sömürgeci düzenini tehdit altında görmüştür. Ne yaparlarsa yapsınlar, karşılarında geri çekilecek bir Türkiye değil, hakkını her sahada müdafaa etmek için elinden gelen her şeyi yapacak bir Türkiye var. Özellikle bu safhada; Yunanistan gibi kendi milletine hayrı olmayan bir devletin gayrimeşru ve provakatif eylemlerine pabuç bırakmayacak, tüm kararlılık ve gücümüz ile mavi vatanımızı savunacağız. Fatih Sondaj Gemimiz ile Karadeniz’de bulduğumuz 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin ardından enerji mücadelemize yeni bir boyut kazandırarak Akdeniz’de de yeni rezervler bulma azim ve kararlılığındayız. Güzel ülkemiz Türkiye’nin, enerji ithalatçısı değil, enerji ihracatçısı olması için Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde var gücümüz ile çalışıyoruz. Çalışacağız.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. hezimetleri zaferleri! 16 Eylül 2020 Çarşamba 23:37:59

    "Yıkandıkça daha da kirlenen tek şey beyindir."