Masa tenisinde gururlandıran şampiyonluk

Halen Kuşadası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni olan Kırklareli çocuğu Yağız Engin, Konya Engelliler Gücü adıan katılım gösterdiği masa tenisi şampiyonasında zirvedeki yerini kaptı. Ankara’da gerçekleştirilen Engelliler Spor Federasyonu Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda ter döken Engin ve takım arkadaşı Fatih Erden, zorlu bir antrenman sürecinin ardından kupayı elde etmenin tarifsiz bir mutluluk olduğunu belirtti. Böyle başarıların öğrencilere büyük motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayan Engin, ailesine ve federasyon yöneticilerine çok teşekkür etti. Engin sporun insan hayatına sağladığı faydaları da sözlerine eklemeyi ihmal etmedi: Sorumluluk duygusu, öfke kontrolü, konsantrasyon ve sağlık.

Kırklarelili Yağız Engin bir kez daha ailesinin ve şehrinin göğsünü kabartarak Bedensel Engelliler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda takım ve bireysel kategorilerde birincilik elde etti. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda müsabakalar 14-16 Eylül tarihlerinde Ankara-Altındağ Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Turnuvada 10 farklı kategoride 118 sporcu yarıştı. Konya Engelliler Gücü takımı adına mücadele eden Yağız Engin takım arkadaşı Fatih Erden ile birlikte hem takımlarda, hem de ferdi müsabakalarda 10. Klas Türkiye Şampiyonluğu’nu kazandı.
Üst üste ikinci kez şampiyon
Aynı zamanda Kuşadası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan Kırklarelili Yağız Engin, bu şampiyonada üst üste ikinci kez şampiyonluk ipini göğüslemiş oldu. 12 yıldır aktif olarak masa tenisi ile uğraşan Engin, hem okul turnuvalarında hem de Türkiye Şampiyonluklarında kupalar kazanan başarılı bir isim. Engin şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada; “Başta ekip arkadaşım Fatih Erden olmak üzere maddi ve manevi desteklerini her zaman kendisiyle paylaşan aileme, eşime, her fırsatta bize destek olan kulüp başkanım sayın İzzet Soydabircan'a, Federasyon Başkan Vekilimiz İlhami Kılınçkaya'ya, Federasyon başkanımız Arif Ümit Öztürk'e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Kupaya uzandığımız için mutluyuz”
Özellikle bu şampiyona için tüm yıl boyunca yoğun bir çalışma temposu içine girdiklerini belirten Engin; “Önce Söke’de sonra ise birçok bölgede arkadaşlarımızla şampiyona için çalışmalarımızı sürdürdük. Yolun sonunda kupaya uzandığımız için ben ve takım arkadaşım çok mutluyuz. Önümüzdeki turnuvalar için çalışmalara şimdiden başladık bile. Konya Engelliler Gücü takımı adına mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.
Özellikle bu turnuvalarda başarılı olmasının okuldaki öğrencilerine de büyük bir ilham kaynağı olduğunu belirten Engin; konuşmalarına şöyle devam etti:
Öğrencilere örnek
teşkil ediyor
“Bir öğretmen olarak bu tür kazanımlar öğrencilerimize de örnek teşkil ediyor. Yeni şampiyonların yetişmesi için elimden geldiğince çalışmak istiyorum. Özellikle bu spor hem zihinle hem de bedenle oynanıyor. Sporun genç yaş gruplarında sorumluluk duygusunun yanı sıra, öfkeyi kontrol edebilme, saldırganlığı frenlemede göz ardı edilemeyecek etkisi vardır.
Ayrıca dikkat dağınıklığının önüne geçilmesinde destek olur. Bu yüzden gençlerin sporla iç içe olması onlara her anlamda büyük kazançlar sağlayacaktır. Bu bağlamda spor yapan gençlerin yetişmesi ülkemiz için çok önemli.”
KLAS 10
1- Fatih Erden, 2- Yağız Engin, 3- Aydın Demirkol, 3- Anıl Arar

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol