Marmara bölgesinde sadece Kırklareli’nde düzenleniyor

İLESAM Kırklareli İl Temsilcisi Aleaddin İkican, Türkiye'nin 7 bölgesindeki 7 ilde gerçekleşen, Edebiyat Atölyelerinin ikincisinin Marmara bölgesinde sadece Kırklareli’nde gerçekleştiğini belirtti.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Kırklareli İl Temsilcisi, Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçıları Derneği (KIRKSEDER) Başkanı Aleaddin İkican, fotoğraf sanatçı, yazar-şair Savaş erdem ile birlikte gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi. 

İLESAM’ın projesini tanıtmak üzere gazetemiz sahibi Öznur Tüzün’ün konuğu olan İkican ve Erdem yaptıkları açıklamalarda, Türkiye'nin 7 bölgesindeki 7 ilde (Kütahya, Adana, Ankara, Gaziantep, Erzincan, Tokat ve Kırklareli) 2. Edebiyat Atölyelerinin düzenlendiği kaydetti. İkican yaptığı açıklamada;
“Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla İLESAM’ın ikincisini gerçekleştirdiği “Türkiye'nin 7 Bölgesinde Edebiyat Atölyeleri” projesi bu sefer T.C. Millî Eğitim Bakanlığımız ile yapılan görüşmeler doğrultusunda yine Türkiye'nin 7 bölgesinden seçilen Kütahya, Adana, Ankara, Gaziantep, Erzincan, Tokat ve Kırklareli illerimizde okuyan sadece lise öğrencilerine yönelik düzenlenecek. Türkiye'nin 7 Bölgesinde 2.Edebiyat Atölyeleri projemiz yazarlığa ilgi duyan, öğrenmek ve kendi kitaplarını yazmak isteyen liseli gençler için oluşturulmuş bir projedir. 12 yıldır İLESAM Başkanı ile olan yakın ve samimi iletişimimiz çerçevesinde, bu önemli çalışmanın Kırklareli’nde gerçekleştirilmesini sağladık. Bu anlamda çok mutluyuz. Kurslarımız geçtiğimiz hafta başladı. 45 lise öğrencisi Kırklareli İmam Hatip Lisesi binasında tahsis edilen bir sınıfta Cumartesi günleri 13.30-15.30 saatleri arasında eğitim görmekte. Metin yazarlığı, deneme, şiir, öykü, senaryo, oyun yazarlığı gibi çok geniş bir yelpazede eğitim verilmekte. Mart 2020’de tamamlanacak eğitimlerin ardından, tüm katılımcıların eserleri bir kitapta toplanacak, basılacak ve kendilerine hediye edilecek. Yine eğitimlerin sonrasında seçilecek üç öğrenci, düzenlenecek galaya katılım gösterecek” dedi.
Türkiye’nin 7 bölgesinde 2. Edebiyat Atölyeleri projesi
İkincisi gerçekleştirilen Türkiye'nin 7 Bölgesinde Edebiyat Atölyeleri projesi T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler doğrultusunda yine Türkiye'nin 7 bölgesinden seçilen Kütahya, Adana, Ankara, Gaziantep, Erzincan, Tokat ve Kırklareli illerimizde okuyan sadece lise öğrencilerine yönelik gerçekleşiyor.
12 hafta sürecek olan atölye boyunca lise öğrencilerine ücretsiz olarak verilecek dersler, önce bilgi vermek sonrasında örnek metinleri incelemek ve uygulama yazıları, denemeler ve diğer türlerde yazılanları düzeltme noktasında oluşturulan yöntemlerle işlenecek. Yazmaya hazırlayıcı bu atölye çalışmalarıyla gençlerin yazma kaygısı, korkusu ve yazmaya başlama konusundaki sıkıntıları giderilecek ve gençlerimiz 7 ilde eş zamanlı yapılacak olan atölye çalışmaları ile yazının iyileştirici gücünden faydalanılacak.
Türkiye'nin 7 Bölgesinde 2. Edebiyat Atölyeleri dersleri Ekim ayının ilk haftası eş zamanlı olarak başlayacak ve 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemi boyunca (ücretsiz olan dersler) haftanın Cumartesi günleri yapılacak. Türkiye'nin 7 Bölgesinde 2. Edebiyat Atölyeleri projemiz derslerine Kütahya, Adana, Ankara, Erzincan, Gaziantep, Kırklareli, Kütahya ve Tokat'taki okulların sadece lise kısmında okuyan öğrenciler katılabiliyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol