Marjinal milletvekili adayından seçime itiraz;

“Kabul edilirse iade edilen ücreti depremzedelere harcayacağım”

14 Mayıs Pazar Günü gerçekleştirilen Milletvekili Seçimleri’nde oy pusulasından dolayı oy kaybına uğradığını ifade eden 28. Dönem Kırklareli Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet Münür Bederli, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazda bulundu. 28. Dönem Milletvekili Adayı Bederli, itirazının kabul edilmesi halinde bağımsız milletveekilliği için alınan paranın iade edilmesi durumda bunu hayır işinde kullanacağınız açıkladı. 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet Münür Bederli, oy pusulasında bağımsız ibaresinin yazmadığını ifade ederek, oy kaybına uğradığını dile getirdi. Bu durumdan dolayı itirazda bulunduğunu ifade eden Bederli, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“Seçilirsem milletvekili maaşlarımla öğrencilere 5 yıl burs vereceğim”
28. Dönem Milletvekili Seçim sürecinde de çeşitli dikkat çekici açıklamalarda bulunan Bederli, Milletvekili olması halinde ilk maaşını hayır işlerinde kullancağını açıklayarak, “Ben Kırklareli Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet Münür Bederli, bir ülkenin çağdaş uygarlık düzeyine ancak eğitimli ve liyakatli kuşaklar sayesinde yükseleceğine inancım tamdır. Milletvekili seçildiğim takdirde beş yıl sürecinde tüm milletvekili maaşlarımı  Kırklareli ilinin gereksinimi olan başarılı öğrencilerine bir eğitim fonu oluşturup vermeyi kabul, beyan ve taahhüt ederim.” Sözlerini dile getirmişti.
YSK itirazını kabul ederse, parayı depremzedelere
 bağışlayacak
Kırklareli Bağımsız Milletvekili Ahmet Münür Bederli, 14 Mayıs 28. Dönem Milletvekili seçimleri ile ilgili mağduriyeti olduğunu dile getirerek İl Seçim Kurulu itirazda bulunduğunu duyurdu.
Oy pusulasında bağımsız aday olduğu belirtilmediği için oy kaybına uğradığını ifade eden 28. Dönerm Milletvekili Adayı Ahmet Münür Bederli, itirazının kabul edilirse alacağı parayı depremzedelere bağışlayacağını dile getirdi. Bederli açıklamasında, "Bağımsız aday olmanın dayanılmaz ağılığını hafifletmek için İl Seçim Kuralına itirazımı yaptım. Bağımsız Milletvekili adaylığı için alınan,ama pusulada bağımsız ibaresi olmadan konumlandırılan,oy kaybına neden olan mağduriyetimi tazmin etmek için,56 bin TL'yi geri alıp,depremzedelere bağışlayacağımı kamuoyuna açıklıyorum." dedi. (A.Kaya)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol