Maliyet Artışı Çeltik Biçimine de Yansıdı... Biçim Fiyatlarında Kallavi Artış; Dekarı 365 TL!

Günden güne artan akaryakıt, gübre, ve zehir gibi tarımsal üretim maddeleri çiftçinin belini bükmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl dekarı başı 135 lira olan çeltik biçim ücreti bu yıl 365 lira olarak belirlendi.  Uzunköprü Ziraat Odası Yöneticileri, Kooperatif temsilcileri ve Biçerdövercilerin katılımı ile 2022 yılı çeltik biçim fiyatı belirleme toplantısı Oda toplantı salonunda yapıldı. Akaryakıttaki yükselişin en büyük etken olduğu maliyet artışında çiftçiler şimdi kara kara düşünmeye başladı. 

Uzunköprü Ziraat Odası Salonunda yapılan toplantıda alınan karar ile bir (1) dekar çeltik biçim fiyatının ekim alanlarında 365 TL, taşımalı olan çeltik alanlarında ise 390 TL olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl 1 dekar çektik biçim fiyatı 135 lira olarak belirlenmişti. Böylece Çeltik Biçim fiyatlarına bir yılda 260 lira zam yapılmış oldu. Zam kararındaki en önemli etkenin akaryakıt fiyatlarındaki ciddi yükseliş olarak gösteriliyor. Odadan yapılan açıklamada, “ Odamız yöneticileri, Kooperatif temsilcileri ve Biçerdövercilerin katılımı ile 2022 yılı çeltik biçim fiyatı belirleme toplantısı odamız toplantı salonunda 22.09.2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Buna göre 1 dekar çeltik biçim fiyatının düzlemesi yapılmış ve taşıma olmayan çeltik ekim alanlarında 365 TL, düzlemesi yapılmamış ve taşımalı olan çeltik alanlarında 390 TL olarak belirlenmiştir.
ÇELTİKTE ALIM FİYATLARI AÇIKLANMIŞTI

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2022 dönemi TMO çeltik alım fiyatlarını resmi internet sitesinde duyurdu.TMO’dan yapılan açıklamaya göre, 55 randıman Baldo grubu çeltikler için ton başına 15 bin TL alım fiyatı açıklanırken, 58 randıman Cammeo grubu çeltikler için ton başına 14 bin 500 TL fiyat açıklandı. 58 randıman Özgür grubu çeltikler için ton başına 14 bin TL, 60 randıman Osmancık grubu çeltikler için ton başına 13 bin 500 TL, 60 randıman Ronaldo-Vasco grubu çeltikler için ton başına 13 bin TL ve 65 randıman Luna grubu çeltikler için ton başına 12 bin 500 TL alım fiyatı açıklandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol