Maksat gerçekten spor olsun

Sağlık Bakanlığı'nın "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ve Fizik Aktivitenin Artırılması Projesi"kapsamında 81 ilde gerçekleştirilen ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik bisiklet dağıtımı Kırklareli'de de gerçekleştirildi. Daha önce dağıtılanlara ek olarak dün dağıtılan bisikletlerle birlikte Kırklareli'de 2016 yılında 1070 öğrencinin proje ile bisiklet sahibi olması planlanıyor. Düzenlenen dağıtım törenine Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile protokol üyeleri katıldı.   

Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenmeyle düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla, 2010 yılında Başbakanlık Genelgesi olarak yayınlanan "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ve Fizik Aktivitenin Artırılması Projesi", Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda 81 ilde bisiklet dağıtımları gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Kırklareli'de de Halk Sağlığı Müdürlüğü düzenlenen törenle 419 öğrenciyi daha bisiklet sahibi yaptı.
Kırklareli Atatürk Stadyumu'nda saat 16.00'da düzenlenen törene Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, İl Sağlık Müdürü Ali Fatih Selvi, Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, protokol üyeleri, davetliler, öğrenciler ve aileleri ile öğretmenler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan bisiklet dağıtım töreninde 2015 yılında, ilk ve ortaokullarda kullandırılmak üzere 300 adet bisikletin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne protokolle devredildiği, 2016 yılında ise çocukluk çağı obezitesini azaltmak ve sağlıklı yaşamı kültürünü teşvik etmek amacıyla; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Merkez ilçede 32 adet, Babaeski ve Lüleburgaz ilçelerinde 204 adet, Tevfik Fikret Yatılı Bölge Ortaokuluna 10 adet bisiklet verildiği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde ise 19 Mayısta, Vize, Pınarhisar, Pehlivanköy ve Kofçaz ilçelerinde 105 adet bisiklet dağıtıldığı bilgisi verildi.
Yapılan törenle birlikte ise Merkez ilçe ve tüm ilçelerdeki öğrencilere verilmek üzere 4 ilkokul, 250 ortaokul ve 165 lise olmak üzere toplam 419 adet bisikletin dağıtılacağı aktarıldı.
Bunlara ek olarak yakın zamanda anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik 300 adet bisikletin daha Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca temin edilerek Kırklareli'ne gönderilerek dağıtımının yapılacağı bildirildi.
Törende günün önemine ilişkin bir konuşma yapan Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, hareketsiz yaşamın modern toplum için en önemli halk sağlığı problemlerinden biri olduğuna işaret ederek, bunun bağırsak kanserleri, diyabet ve kalp hastalıklarının yaklaşık dörtte birinin ana nedenini oluşturduğunu ifade etti. Fiziksel hareketsizliğin yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar ve gençler için de ciddi bir sağlık riski yarattığını kaydeden Cerit, 2010 yılında yapılan "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması" sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin yaklaşık %72'sinin düzenli fiziksel aktivite yapmadığı, 6-18 yaş grubu bireylerin yaklaşık %23'ünde kilo problemi olduğunun görüldüğünü anlattı. Son yıllarda yapılan başka bir çalışma ile fazla kiloluluk ve obezite problemi bulunan nüfus sıklığının %57'den %73'e çıktığının tespit edildiğini dile getiren Cerit, "Çocukluk ve gençlik çağında kazanılacak olan olumlu davranış ve alışkanlıkların yetişkinlik ve yaşlılık dönemini etkilediği iyi bilinmektedir Bu çerçevede toplumda yürüyüş ve bisiklet kullanımı gibi fiziksel aktivitelerin teşvik edilmesi gerekmektedir. Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız işbirliği ile öğrencilerimize 81 ilde bisiklet dağıtımları yapılmaktadır. İlimizde 2015 yılında okullara 300 bisiklet dağıtımı yapılmış, bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen kriterler doğrultusunda tespit edilen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize yaklaşık 1070 bisikletin dağıtımı yapılmış olacaktır. Bugün yaptığımız törenle ilimiz ilçelerindeki 419 ortaokul ve lise öğrencilerimiz bisikletleriyle buluşacaklardır.
Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimize dağıtılan bu bisikletlerle sağlıklı yaşam kültürüne sahip, sağlıklı bir toplum oluşturma çabasının hepimize hayırlı olmasını diler, bu önemli faaliyette emeği geçen, bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, Sağlık Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız yöneticilerine teşekkürlerimi bir borç bilirim" dedi.
Cerit konuşmasının ardından Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve protokol üyelerini bisiklet dağıtımı için tören alanına davet etti. Bisikletlerin dağıtımı ile tören sona ererken vatandaşların sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmesi için hazırlanan araçlar protokol üyeleri tarafından incelendi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol