Maddelerin çoğunluğu komisyonlara havale edildi

Kırklareli İl Genel Meclisi Ağustos ayı birleşimlerinin üçüncüsünü Cuma günü gerçekleştirerek haftayı kapadı. Birleşimde 11 madde görüşülürken maddelerin çoğunluğu incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

3 Ağustos Cuma günü gerçekleşen üçüncü birleşime Safet Üresin başkanlık etti. Kırklareli İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen birleşim bir önceki birleşime ait tutanak özetlerinin kabulü ile başladı. Ardından meclis gündem maddelerini görüşmeye başladı.
Yüzde 45 doluluk
İlk meclis maddesi İl Özel İdaresi İş Hanının satışı ile ilgili teklif görüşüldü. Söz alarak bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bilal Kuşoğlu, iş hanının şu anda yüzde 45 doluluk oranında olduğunu ve bazı katlarında yakında boşaltılacağını söyledi. İş Hanının beklenilen maddi katkıyı sağlayamadığından dolayı satılması gerektiğini söyleyen Kuşoğlu, konuyla alakalı çalışmaların bu ayki meclis çalışmaları arasında sonlandırılmasını beklediklerini ifade etti. Teklif Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
İmar ve Bayındırlık
Komisyonuna havaleler
Mecliste sırada görüşülen 6 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Bu maddelerden ikisi Hamdibey ve Düzorman köylerinin yerleşik alanlarının tespiti ile ilgiliydi. 5’inci e 6’ncı maddeler Lüleburgaz’ın Celaliye ve Karamusul köylerinde Tarım ve Hayvancılık Tesisi Alanı amaçlı kullanılmak istenen alanların durumu ile alakalıydı. 7’nci maddedeki İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen madde ise Demirköy’de bulunan Avcılar köyündeki bir taşınmazın “Konut Alanı” yapılması ile ilgili teklifti. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen son madde ise Vize’nin Müsellim köyünde bulunan araziye ilişkin Uygulama İmar Planı yapılması teklifi oldu.
Raporlar görüşüldü
Meclisin sonraki maddesinde İl Özel İdaresi’nde çalışan personellerin emeklilikleri dolayısıyla iptal edilmesi gereken kadrolarıydı. Madde oy birliği ile kabul edildi. Meclis 10’uncu maddesinde Lüleburgaz Ertuğrul köyünün köy yerleşik alanının yeniden tespiti ile ilgili hazırlanmış İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü.
Rapor kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise Merkez ilçe Yoğuntaş köyünün yerleşik alanının yeniden tespiti ile ilgili hazırlanmış İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Madde oy birliği ile kabul edildi ve bu madde ile üçüncü birleşim sonlandırıldı. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol