MR çekimleri başladı

Lüleburgaz’ın sağlık alanında en çok ihtiyaç duyduğu ve vatandaşların sıkça talep ettiği Emar (MR) cihazı Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ne geldi. MR cihazının kurulumunun yapıldığı ve Eylül ayında faaliyete geçtiği öğrenildi.

Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde hizmet çeşitliliği artmaya devam ediyor. 1.Hizmet Binasında verilmeye başlanan MR hizmetinden alınan görüntüler doğrudan ilgili hekime ulaşacak.
MR görüntüleri doğrudan ilgili hekime gidecek
Kırklareli İl sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Hastanemize MR Cihazının kurulumunun sağlanması ile birlikte Eylül ayı başı itibari ile Lüleburgaz Devlet Hastanemizin 1.hizmet binasında MR çekimi hizmeti sunulmaya başlamıştır. MR hizmetinin Lüleburgaz Devlet Hastanemizde sunulmaya başlanması ile MR sonuç raporları ve MR görüntüleri doğrudan ilgili hekime sistem üzerinden ulaştırılacak, dolayısıyla gereksiz zaman kayıplarının da önüne geçilmiş olunacaktır” ifadelerine yer verildi.Hizmete giren (MR) cihazıyla birlikte, vücudun hemen her yerinden radyo dalgalarıyla 3 boyutlu görüntüler alınabilecek. Bu cihazdan elde edilen raporlar, uzman doktorlar tarafından yorumlanacak ve hastanın tedavisinde izlenecek yola katkı sağlayacak. MR, vücuttaki tümör oluşumlarını belirleyebilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol