MHP’den hain saldırıya kınama

MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, İdlib'de yaşanan alçak saldırı ve şehitlerimizle ilgili basın açıklaması yaptı. Sonucu ne olursa olsun hükümetin alacağı siyasi ve askeri kararın arkasında olacaklarını belirten Savaşan, konuşma vaktinin geçtiğini söyledi.

MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, Esad ve destekçilerinin 27 Şubat’ta Türk askerine karşı gerçekleştirdiği hava saldırı ve şehit olan 33 askerimizle ilgili basın açıklaması yaptı. Savaşan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Türkiye Cumhuriyeti'nin asalet timsali askerleri 27 Şubat 2020'de İdlib kırsalında katil Esad unsurları ve zalim işbirlikçileri tarafından alçak bir hava saldırısına maruz kalmıştır. Allah korkusundan ve insan sevgisinden uzak katiller bu saldırılarıyla tüm Müslümanların Regaib Kandilini kana bulayarak yüreklerimizi dağlamışlardır. Derinleşen Suriye krizinin bu son boyutuyla birlikte Milli bekamız üst düzey bir tehditle karşı karşıya kalmıştır. Bu alçak saldırıda 33 kahraman evladımız şehit olarak uçmağa varmış, 32 kahraman askerimizde yaralanarak gazilik mertebesine ulaşmıştır. Bu saldırı ile birlikte katil Esad ve işbirlikçileri nefretin ve zulmün açıkça faili durumuna gelmiştir. Bu vesileyle Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin her türlü askeri mücadele ve müdahale kararını maddi ve manevi tüm gücümüzle destekliyor ve haklı buluyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi, hükümetin alacağı siyasi ve askeri her kararın bedeli ne olursa olsun destekçisi olacaktır. Bundan sonra konuşma vakti geçmiştir. Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli'nin de dediği gibi düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. Bu vesileyle sınır kapılarının da açılması çok isabetli bir siyasi karar olmuştur. 33 Vatan evladını toprağa vermiş bir millet olarak bu olayda herhangi bir siyasi polemikle oyalanmadan ahlaki bir sorumluluk ve vatanseverlik duygusuyla hareket edilmesini tüm vatandaşlarımızdan beklemekteyiz. Gün bir olma, beraber olma ve geçmişimizde sayısız kez gösterdiğimiz gibi aynı cephede yedi düvele karşı savaşma günüdür. Kimin hangi siyaset anlayışının, hangi fikir ve ideolojik akımın mensubu olduğunun bu doğrultuda bir önemi yoktur! Bu doğrultuda herkesi "önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben" ilkesinden hareketle bir olmaya davet ediyorum. Türk milleti, birdir, diridir, hep birlikte yıkılmayacak olan son kaledir. Bu vesileyle aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Şehitler hepimizindir, alınacak intikam hepimizin namusuna emanettir!”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol