MHP’de çalışmalar başladı

Yerel seçim kulislerindeki söylentiler devam ederken, partilerin Mart ayına yönelik hazırlıkları da hız kazanmaya başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kararıyla yeniden Kırklareli İl
Başkanlığı’na görevlendirilen Şaban Savaşan, geçtiğimiz akşam yaptığı basın açıklamasında , MHP’nin tarihten bu yana gelen vatan sevdasının aynı yürek ve ruh ile devam ettiğini kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli İl Teşkilatı, yenilenen yönetimi ile birlikte çalışmalarına başlamaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz günlerde partinin genel başkanı Devlet Bahçeli tarafından yeniden parti il başkanlığı görevine getirilen Şaban Savaşan, önceki akşam parti binasında üyeler ile birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yeni il yönetim kurulunu ile çalışmalara başlayacaklarını ve görev dağılımının kısa bir zaman içinde gerçekleşeceğini belirten Savaşan sözlerine şöyle başladı:
“’Ülküsüz insan çamurdan farksız bir yaratıktır’”
“Önce görevi devraldığımız İl Başkanımız Sayın Hakan Aytaç Kaya 'ya ve yönetim kurulunda görev alan değerli ülküdaşlarıma hizmetlerinden dolayı tek tek teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'in en büyük, en anlamlı ve en değerli iki eseri ile emaneti; Türk Milliyetçiliği Ülküsünün siyasi temsilcisi Milliyetçi Hareket Partisi ve Bozkurtların kutsal çatısı olan Ülkü Ocakları'dır. Bizler de tıpkı dün olduğu gibi bugün de bu emanetlere sahip çıkmak için buradayız. İnsanları insan yapan büyük sevgiler, büyük tutkuları ve ülküleridir. Rahmetli Başbuğumuzun dediği gibi ‘Ülküsüz insan çamurdan farksız bir yaratıktır’.”
Türk Milletinin büyük ülküsünün, içinde millet hayatını aydınlatacak ve insanlık tarihine yön verecek hedefler bulunan bir ülkü olduğunu kaydeden Başkan Savaşan, büyük ülkülerinin; karşılıklı derin sevgi ve saygıyla sağlam bir birlik içinde Türk Milleti’nin birbirinden sorumlu ve birbirine sahip olarak yeni Türk Medeniyetini kurmaya hızla girişmesi olduğunu kaydetti ve şöyle devam etti:
“Cumhuriyeti bölünmez bir bütün olarak yaşatmak”
“Büyük ülkümüz; Türkiye Cumhuriyetinin yabancıların her türlü tutsaklık ve baskısından korunması ve kurtarılmasıdır. Ahlak ve maneviyatta ilim ve teknikte en yükseğe çıkmak ve en üstün olmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün kurduğu bu Cumhuriyeti bölünmez bir bütün olarak ilelebet yaşatmaktır. Türk Milleti’ni yeryüzünün en geniş ve zengin topraklarına sahip, en kalabalık nüfuslu ve en güçlü milleti haline getirmektir. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş; ülküleri, ilkeleri, fikirleri ve eserleriyle Milliyetçi camianın Ülkü erlerinin hafızalarında, hatıralarında, kalplerinde ve ruhlarında sonsuza kadar yaşayacak ve yaşatılacaktır.”
“’Önce ülkem ve milletim’”
Alparslan Türkeş’in yaktığı Türk Milliyetçiliği ateşinin hiç sönmeyeceğini ve o ateşin kendi ufuklarını ebediyen aydınlatacağını ifade eden Savaşan; “Büyük milletin büyük davaları olur. Büyük davalar ise ancak büyük dava adamlarıyla hayat bulurlar. Tıpkı Anadolu'yu Türklere vatan yapan Sultan Alparslan, İstanbul'un zincirlerini kırarak milletine hediye eden Fatih Sultan Mehmet Han, bin yıllık vatana bir kere daha silinmez Türk mührünü vuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, davası, ülküleri ve yetiştirdiği kadrolarıyla Türk devletinin ve milletinin sonu belli olmayan maceralara sürüklenmesinin daima karşısında duran Türkeş gibi. Türkiye'mizin içten ve dıştan büyük bir kuşatmaya alındığı ve beka endişesinin toplumun bütün kesimlerince paylaşıldığı bir dönemde ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ ilkesiyle Rahmetli Başbuğumuzun çizdiği yoldan tek bir gün şaşmamış olan Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli Bey bir kez daha Milliyetçi - Ülkücü Hareketin Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu ispatlamıştır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye üzerinde oynanan tüm oyunları bozacak güçte ve kararlılıkta olduğunun altını çizen Şaban Savaşan, bunun yakın süreçte 15 Temmuz tarihinde ispatlanmış olduğunu söyledi ve devam etti:
“Cumhur ittifakımız
oyunları bozacaktır”
“Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey'in de söylediği üzere ülkemiz aleyhine çok yoğun bir kara kampanya tedavüldedir. Küresel emperyalizm her türlü ayak oyununu, kirli senaryoyla Türkiye'ye cephe almış, cephe açmıştır. Suriye'nin Kuzeybatısında artan tehlikeli gerilim milli güvenliğimizi tehdit etmektedir. Bir yanda terörle mücadele sürerken diğer yandan ülkemiz dış güçlerin ekonomik ve diplomatik saldırılarına direnç göstermektedir. Türkiye çok boyutlu bir mücadelenin içerisindedir. Türkiye 'nin mevki kaybetmesi, içe kapanması, siyasal ve ekonomik krize sürüklenmesi amacıyla alçak bir kumpas, ahlaksız bir komplo sergilenmektedir. Döviz fiyatlarındaki yapay ve spekülatif artışlar, bilinsin ki apaçık ekonomik suikasttir. Buna rağmen Türkiye saldırılara karşı tek yumruktur. Türkiye bugünleri milli dayanışma milli şuurla aşacaktır. Milliyetçi Hareket Partimiz tüm bu barbarlığın karşısındadır. Cumhur ittifakımız şerefsizce sahneye sürülen bu oyunları bozacaktır. Emperyalist güçlerle ve mandacı zihniyetle işbirlikçiliği ayyuka çıkmış siyasetçi modelleriyle ülkemizin ve devletimizin bekasına yönelik tehditleri etkisiz hale getirmek mümkün değildir. Türkiye'yi kuşatan problemlerin üstesinden ancak Türk milletinin sesi ve sözü olan ülkücüler ve Türkeş 'in emaneti, davanın yükünü omuzlarında layıkıyla taşıyan Milliyetçi Hareket Partisi gelebilir.”
“MHP’ye sahip çıkmak
vatana sahip çıkmaktır”
Türkiye'nin MHP 'ye bölgenin ise güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu bildiklerini vurgulayan Başkan Savaşan açıklamasının devamında; “Türk Milliyetçiliği dün olduğu gibi bugünlerde de hiç olmadığı kadar Türkiye 'ye lazımdır.
Türkeş-Bahçeli çizgisindeki Milliyetçi Ülkücü Hareket beka sorunu yaşayan Türkiye'nin kurtuluş reçetesidir. Millet gerçeğine inanan ve Türkiye'nin yarınlarını düşünen vatandaşlarımızın gençliğimizin buluşma yeri Milliyetçi Hareket Partisidir. Ülkücülüğüm ve milliyetçiliğin kaynağına ve özüne uygun yapılabileceği tek adres Milliyetçi Hareket Partisidir. Konjonktüre ve çıkar hesaplarına göre gelenler ve gidenler olması MHP'nin Türk Milliyetçiliği çizgisini bir değişikliğe uğratmayacaktır. Buradan tüm dava arkadaşlarıma tüm vatandaşlarıma sesleniyorum: Unutmayınız ki, Milliyetçi Hareket Partisine sahip çıkmak, vatana sahip çıkmaktır. Bu sebeple hepinizi Milliyetçi Hareket Partimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Gün birlik, beraberlik, ülkücü şehitlerimize sahip çıkma, vatan için şehit olan yiğitlerimizin mirasına sahip çıkma günüdür. Gün Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkma günüdür” ifadesinde bulundu.
Türkiye’nin 24 Haziran seçimlerinden sonra yeni bir demokratik imtihana 31 Mart 2019 tarihinde gireceğini aktaran Savaşan sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:
“Seçim çalışmalarının startını veriyoruz”
“Milliyetçi Hareket Partisi, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey'in söylediği üzere Türkiye'nin beka mücadelesi verdiği bu sıcak ve yüksek riskli dönemde yine sorumlu, yine uzlaşmacı ve yine soğukkanlı milli duruş ve siyasetini takip edecektir. Nihayetinde bu bir seçim ve yarıştır. Milliyetçi Hareket Partisi hali hazırda var olan büyükşehir , il, ilçe ve belde belediyelerini muhafaza edip bunların yanında daha fazlasını kazanmak, daha çok gönüle girmek, daha çok teveccüh elde etmek için bütün gücünü seferber edecek, Allah’ın izniyle de hedeflerine ulaşacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bizler de Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli İl Teşkilatı olarak üzerimize düşen her görevi layıkıyla yerine getirebilmek adına gücümüzün sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bugün itibariyle tüm ilçe ve beldelerimizde seçim çalışmalarımızın startını veriyor ve seferberlik ilan ediyoruz. Öncelikli hedefimiz 30 Mart 2014 Mahalli idareler ve Yerel Seçimlerinde kazandığımız belediyelerin sayısını ve aldığımız oy oranını artırmaktır. Bunda başarılı olacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Bu temenni ve dileklerle yeni il yönetim kurulumuzun öncelikle ülkemize, milletimize, ilimize ve de partimize hayırlı olmasını Cenab -ı Allah’tan niyaz ediyor, herkese şükranlarımı sunuyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene.
Kırklareli MHP
İl Başkanlığı’nın yeni yönetim kuru üyeleri şöyle:
Kaya Kurtişoğlu, Nazan Çölgeçen, Ayhan Aksakal, Burak Özbasmacı, Tuğçe Saatçi, Ayhan Elmaz, Funda Gzölüklü, Emine Demiray, Cihan Alkan, Mehmet Gerdanlı, İsmail Türk, Fatma Küçük, Recep Özcan, Tarık Dökmeoğlu, Murat Yılmaz, Yunus Koç, Fahri Afacan, İbrahim Aysan, Ali Doyranlıoğlu, Hikmet Özün, Erdal Duman, Yakup Özen, Yusuf Ceylan, Kürşat Çeltikli, Yücel Okumuş, Denizhan Aydın, Zinnur Özdere, Levent Topçu, İlker Babadağ, Servet Yörük, Eşref Yılmaz, Vahap Özdağ, Levent Tek, Erdem Tezeren, Serdar Mert, Halim Gültekin, Ömer Faruk Kaya.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol