Lüleciler, "Bu yıl geçen yılki rekorumuzu yükseltmek istiyoruz"

Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Atıcılık branşı 2018 yılı Faaliyet programında bulunan alan Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’na katılacak sporcuların seçmeleri yapıldı. 5-9 Kasım tarihleri arasında süren seçmelerin ödül töreni 9 Kasım tarihinde yapıldı. Takıma seçilen sporcular 21-25 Kasım tarihleri arasında Mersin’de yapılacak olan Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’na Kırklareli’ni temsil edecek.

Kırklareli’nin gurur kaynaklarından en başarılı spor dallarından atıcılık başarılarına başarı katmaya devam ediyor. Atıcılık sporu geçtiğimiz sezon rekor kırarak Türkiye Şampiyonu olmuştu. Bu yıl da başarılarına kaldığı yerden devam etmek isteyen takım Havalı silahlarda ilimizi Mersin’de yapılacak olan Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek.
Şampiyona 21-25 Kasım’da Mersin’de yapılacak
Takım bu nedenle turnuva ile ilgili seçmeler gerçekleştirdi. 5-9 Kasım tarihlerinde yapılan seçmelerde başarılı olanlar şampiyonaya gidecek. Seçmeler hakkında konuşan Atıcılık Antrenörü Özgür Lüleciler, “Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Atıcılık branşı 2018 yılı Faaliyet programında yer alan Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası, Kırklareli Takım Seçme müsabakası 05 Kasım Pazartesi günü başladı. Final müsabakaları ile 09 Kasım da sona eren müsabakanın ödül töreni yine aynı gün saat 5 buçukta yapıldı” ifadelerini kullandı.
Seçmelerde 24 sporcu madalya aldı
Seçmelere 70 sporcunun katıldığını belirten Antrenör Lüleciler, “8 kategoride yarışılan müsabakaya 70'in üzerinde sporcu katıldı ve 24 sporcu madalya aldı. Bu müsabakadan sonra seçilecek sporcular ilimizi Mersinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında temsil edecekler. Bu müsabaka Perşembe günü hayatını kaybeden ilimiz eski avcılarından Hasan Kurumlu ya ithaf edilmiştir” dedi.
“Geçen yıl Türkiye şampiyonluğunu
rekorla almıştık”
Bu Türkiye Şampiyonasında da amaçlarının Türkiye Şampiyonluğu olduğunu kaydeden Lüleciler, “2018 yılını iyi bir sonuçla noktalamak istiyoruz. Geçen yıl Türkiye şampiyonluğunu rekorla almıştık. Bu yıl tabiki bu rekoru geliştirmek istiyoruz. Yaklaşı 10 günlük çalışma süresini en iyi şekilde değerlendirip Mersin’e gitmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
“Sporcularımız 10-12 bin lira ortalamasında silahlar ile atışlarını yapıyorlar”
Sporcu sayısını daima arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Lüleciler, “Sporcu sayımız her zaman çok yüksek, başarılarımız çok yüksek, çalışma ortamımız bir okul gibi değil de daha çok isteğe bağlı kendilerini iyi hissettikleri alan olarak tanımlıyoruz. Çocuklar yoklama gibi durumlar olmadığı için kendi istekleri ile buradalar bunu bilmek de bizleri mutlu ediyor. Sporcularımız 10-12 bin lira ortalamasında silahlar ile atışlarını yapıyorlar. Burada ki bütün her şey devlet desteği ile yapılıyor. Sporcularımızın cebinden bir kuruş çıkmıyor. Sadece yılda bir kereye mahsus olmak üzere lisans ücreti veriyorlar” sözlerini sarf etti.
En uygun yaş 10
Atıcılık için en uygun başlama yaşının 10 yaş olduğunun ifade eden Lüleciler, “Atıcılık için başlamaya en uygun yaş 10 – 11 – 12 yaş grubudur. Çocuklarımız hem verimli zaman geçirir hem de ilgileneceği spora erken yaşta başlar” diye konuştu.
“Sporcularda gelişmiş bir kas kuvveti ve dayanıklılık gerektirmektedir”
Sporun antrenmanları hakkında bilgi veren Lüleciler; “Atıcılık sporu adı üstünde silahla atıldığı için bu isimle alınır. Her branşında silah vardır. Özellikle tüfek atışlarında kullanılan silahlar 4-8kg arasındadır. Silahları hedefin merkezinden vurabilmek amacıyla hiç titretmeden tutabilmek bu sporu yapan sporcularda gelişmiş bir kas kuvveti ve dayanıklılık gerektirmektedir. Yarışmaların en kısasının bir saatten fazla sürdüğünü düşünecek olursak, sporcunun yarışma boyunca çok büyük güç harcadığının anlaşılması zor olmayacaktır” sözlerini sarf etti.
“Atıcılar için dayanıklılık
antrenmanlarının ne gereği var gibi bir düşünce vardı”
Lüleciler sözlerine şu şekilde nokta koydu; “Atıcılık sporu ile uğraşan sporcuların başarılı olabilmek için silahlı teknik antrenmanlarının dışında, kuvvet ve dayanıklılıklarını geliştirmek üzere mutlaka fiziksel antrenmanlar da yapmaları gerekiyor. Atıcılar fazla hareket etmez, o yüzden atıcılar için dayanıklılık antrenmanlarının ne gereği var gibi bir düşünce vardı. Yıllar önce pek çok atıcı ve antrenör böyle düşünüyordu. Bugün bu anlayış neyse ki değişti. Artık atıcılar dayanıklılık antrenmanları yapıyorlar. Bu da performanslarına olumlu etki yapıyor.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol