Lüleburgaz’ın suyu hem sevindirdi hem de sitem ettirdi

Lüleburgaz Belediyesi, İlçedeki 23’ncü su kuyusunu açtı. Belediye müjdeyi sosyal medyadan verince anında tepkiyi de aldı. Kimi vatandaş tebrik kimisi de tenkit etti.

Kırklar Haber
Lüleburgaz Belediyesi, Edirne Bayırı mevkiinde yeni su kuyusu devreye aldı. Saatte 67 ton su kapasitesine sahip yeni kuyu ile birlikte su kuyularının sayısı Lüleburgaz’da 23 'e ulaştı. Müjdeyi sosyal medyadan duyuran Lüleburgaz Belediyesi’ni tebrik eden de oldu tenkit edende… Belediye’ye çok sayıda tebrik mesajı gelirken kimi vatandaşta suyun temizliği konusunda sıkıntılarını dile getirdi. Kimi vatandaş ise suyun pahalılığından dem vurdu. Bazısı da kaçak su kullanımının faturasının kendilerine kesilmesinden yakındı. İşte sosyal medyada Lüleburgaz Belediyesi’ne yapılan eleştirilerden bazıları;
- Ergun Göçerler; “Su kuyularının devreye girmesi önemli değil önemli olan;- Edirne Bayırı mevkiinde bulunan suyun öncelikle Edirne Bayırında bulunan işyerlerine ve konutlara mevcut kaçak yapılarla değil,yeraltından ve abonelik yoluyla yine bu işyerlerine ve konutlara ulaştırılarak özellikle bu işyerlerinin su biriktirme depolarından ve hidrofor sisteminden arındırılarak vatandaşlara insani kullanıma uygun su temininin sağlanması gerekmektedir.
-ikinci olarak abone olmayı kabul etmeyen mevcut kaçak yapıyla su temin ederek diğer insanların haklarına tecavüz eden kişilere öncelikle fotoğrafla kaçak kullanımlarını belgelemek suretiyle tutanak düzenlenip cezai işlemin başlatılması gerekmektedir.
Yoksa mevcut yönetimin bizim bu kişilere yaptırım uygulama yetkimiz yok diyerek devletin imkanlarını suistimal ederek,halkı devlet eliyle kaçak kullanıma teşvik ederek bu işler yürümez,bu kuyuların açılması bi anlam ifade etmez.
Bu şekilde bir yönetim anlayışıyla da ; "Her Şey Güzel Olmaz"!”
- Mehmet Ceyhan; “Lüleburgaz in altında ırmak geciyor kuyuya sevinelimmi istiyorsanız ben size on kuyu yeri soyleyim bari o kuyuların olduğu yere itfaiye çıkış vanası konsa bir işe yarar e 5 te stad tan terminale inerken motorsik letci var o binada dört bilmedin üç kuyu var hemde ne su var bakılması tafsiye edilir benim işyeri binasında iki kuyu var su dolu Lüleburgaz en pahalı suyu içiyor”
- Aylin Özcan;“Hayırlısı olsun fakat sularda enfeksiyon var ishal kusma hastanelerdeyiz bunada bi çözüm lütfen.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol