Lüleburgaz’dan haber turu

Lüleburgaz İlçe Tarım'dan muhtarlara bilgilendirme toplantısı 

Lüleburgaz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 26 Eylül 2016 Pazartesi günü Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Lüleburgaz Şubesi binasında aylık bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürü Abuzer Sağdıç, Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuz İşçioğlu, Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Mustafa Şener Birgün ve muhtarların katıldıkları bilgilendirme toplantısında Ziraat Mühendisleri Müge Yağcı ve Mehmetali Urut tarafından desteklemeler ve ÇKS kayıtları hakkında bilgiler verildi.
Toplantıda muhtarlara sertifikalı tohumculuk ve hububat alımlarının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağı, sertifikalı tohumculuğun 31 Aralık, hububatın 30 Nisan'da sona ereceği ÇKS'lerin ise yıl sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Yağlı tohum dosyalarının alımının ise 10 Ocak'ta başlayıp 1 Nisan 2017 tarihinde sona ereceği vurgulandı. Kanun değişiklikleri ve genel konular anlatıldı.
Evrak beyanlarının önemini vurgulayan İlçe Tarım Müdürü Sağdıç bu konuda muhtarlara düşen görevler hakkında da bilgiler aktardı. Aylık yapılan toplantıların devam ederken köylerde de geceleri bilgilendirme toplantıların düzenleyeceklerini bu toplantıların Ekim Ayında başlayacağını söyledi.
Borç erteleme için dilekçe verilecek
%30'luk ürün kaybı yaşayan ve bunu belgeleyen çiftçilerin %3'lük faiz oranı ile borçlarının 1 yıl süre ile erteleneceğini belirten Müdür Sağdıç "Evrensekiz, Küçükkarıştıran ve Akçaköy'de zararını tespit ettiren çiftçilerimiz bizlere gelip dilekçe verecekler ve borçlarının 1 yıl süre ile ertelenmesini talep edecekler" dedi.

Lüleburgaz Shihan Yavor Dyankov'u ağırladı

Lüleburgaz 24 Eylül 2016 Cumartesi günü Dünyaca ünlü sporcu Shihan Yavor Dyankov'u ağırladı. Shihan Yavor Dyankov Lüleburgaz'da bulunan Şahin Spor Kulübü'nde sabah ve akşam olmak üzere toplam 6 saatlik Karate-Jutsu dersi gerçekleştirdi. Çalışma arasında ayrıca Ufuk Şahin' in antrenörlüğünü yaptığı Taekwondo branşında çalışan öğrencilere küçük bir gösteri sunan Dyankov, öğrencilerin ilgisinden oldukça etkilendi. Küçük öğrencilere başarılar dileyen Dyankov, savaş sanatlarının tarihsel gelişimi hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Bir dahaki ders öğrencilerle buluşma sözü veren Dyankov, daha sonra, Karate-Jutsu çalışmasının 2. etabına katıldı. Oldukça yoğun geçen antrenman esnasında kursiyerlere kata, kihon ve kumite dallarında çalışma yaptırıldı.
Sağlık sorunları nedeniyle Karate-Jutsu antrenmanına katılamayan Yalçın Kurt, tercümanlık yaparak Dyankov' a yardımcı oldu.
Gün sonunda Lüleburgaz Şahin Spor Kulübü'nde ders veren Sensei Yalçın Kurt' a WJJF (Dünya Ju Jutsu Federasyonu) tarafından Dünya Antrenörü belgesi ve Lüleburgaz Şahin Spor Kulübüne de "Fujinaga Karate Jutsu Kulübü" adı ile salon yetki belgesi verildi.

Lüleburgaz içme suyu temiz çıktı 

Kırklareli'nde suların sarı akmasının ardından Lüleburgaz'da bulunan vatandaşlarda telaşlandı. Lüleburgaz Belediyesi, Lüleburgaz'ın içme suyu analizlerini belediye hizmet binasında paylaştı. Lüleburgaz'ın çeşitli noktalarından alınan içme sularının Ağustos Ayı analiz sonuçlarına göre temiz ve uygun olduğu açıklandı. İçme ve kullanma sularının kontrol ve izlenmesinin yapılması amacıyla alınan suların "İnsani Tüketim Amaçlı Sular hakkında Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde yaptırılan analiz sonuçlarına su numunelerinin mikrobiyolojik ve kimyasal yönden uygun bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol