Lüleburgaz’da yardımlaşma konseri düzenlendi

Lüleburgaz’da bir grup genç tarafından kurulan Pardon Fanzin Gençlik Kültür Evi 23 Eylül 2016 Cuma akşamı saat 18:30’daAşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde bir yardımlaşma konseri verdi. Halk müziği ve akustik müzikten oluşan konserde ilk olarak sahneye İlker Tunç çıktı.
Halk müziğinin sevilen eserlerinden oluşan 5 eser çalan ve seslendiren İlker Tunçtan sonra sahneyi Umut Yolcu, Mesut Ateş ve Nazmican Sayan’dan oluşan halk müziği grubu aldı.
Konserin ikinci bölümünde; Mert Çelik, Berkin Yetişkin, Nazmican Sayan ve Barış Öner’den oluşan PNV Müzik Grubu 9 parçayla geceye katkıda bulundu. Gecenin sonunda Pardon Fanzin Gençlik Kültür Evi Komite Üyeleri sunucu Sara Kaplan tarafından sahneye davet edildi.
Komite Başkanı Engin Deniz Atlı arkadaşları adına bir konuşma yaptı. Engin Deniz Atlı konuşmasında:“Haziran ayında ilk sayısını yayımladığımız Pardon Fanzin Edebiyat Dergisi etrafında 12 genç bir araya geldik. Resim, müzik, tiyatro gibi sanat faaliyetlerimizi yürütebileceğimiz ve bu faaliyetlere çevremizdeki tüm gençleri katmak istediğimiz bir fikir koyduk ortaya. Bu fikir bir Kültür Evi açmaktı. Pardon Gençlik Kültür Evinde gitarımızın teline özgürce vurmayı, resim fırçasını elimize aldığımızda özgürce kendi düşlerimizi, barışı, kardeşliği ve özgürlüğü çizmek istiyoruz. Resim ve müzik eğitimi almak isteyen gençlerin maddi engelleriniz en aza indirebileceğimiz, insanın insana en güzel yolculuğunu bir tiyatro sahnesinde gerçekleştirebileceğimiz bir Kültür Evi hayaliyle hep beraber üretmeyi, hep beraber başarmayı istiyoruz.
Bu akşam bu fikrin gelişme sürecindeki ilk etkinliğinde bir arada bulunmaktayız. Bundan sonra hep beraber üretmeyi hep beraber başarmayı diliyorum. Daha söyleyecek çok sözümüz var. Teşekkür ederiz” dedi.
Konsere Lüleburgaz Belediye Meclis üyesi Günsel Solak, Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Aysel Başkan Tan, Lüleburgaz Belediyesi Kültür Müdürü Reşide Candan katıldı. Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Aysel Başkan Tan, konser sahnesinde gençlere destek sözü alındı. Pardon Fanzin Gençlik Kültür Evi Komite Başkanı Engin Deniz Atlı; Lüleburgaz Belediyesi, Kent Konseyi Kültür Sanat ve Tarih Çalışma Grubu ve Etkinliğe gelenlerden aldıkları destek için teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol