Lüleburgaz'da düşündüren organizasyon!

Ülkemizde son günlerde yaşanan terör olayları, yitirdiğimiz canlar ve yapılan terör eylemleri ile birlikte birçok festival ertelenip, iptal edilirken, Lüleburgaz Belediyesi tarafından organize edilen Nil Karaibrahimgil konseri, herkesin tepkisini topladı

Her geçen gün artan terör olayları ve ülkemizi yasa boğan şehit haberleriyle birlikte ilimizde yapılması planlanan konser ve şenlikler iptal edilirken, Lüleburgaz Belediyesi tarafından organize edilen Nil Karaibrahimgil konseri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine gölge düşürdü. Kakava Şenlikleri, Kırklareli Üniversitesi Bahar Şenlikleri, Kaynarca Su Festivali, Demirköy Çilek Festivali ve sayamadığımız niceleri… Hepsinin konser ve eğlence kısımları iptal edilirken, Lüleburgaz Belediyesi tarafından organize edilen konserler vatandaşların tepkisi topladı.
Güzel başlayan program konserle birlikte gölgede kaldı
Bayrak Yürüyüşü ile 18 Mayıs'ta başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programının ilk gününde, Grup Mesire'nin müzik dinletisi, Lüleburgaz Lisesi öğrencilerinin halkoyunları gösterisi ve GENKAD&Dans@Trakya gençleri modern dans gösterisi gerçekleştirildi. Lüleburgaz halkı, Lüleburgaz Kent Konseyi Gençlik Meclisi, GENKAD, İzciler, Lüleburgaz Lisesi gençleri, 81 ili temsilen taşıdıkları Türk Bayrakları, meşaleler eşliğinde Kongre Meydanı'ndan Edirne Bayırı'na Bağımsızlık Yürüyüşü'ne katıldı.
19 Mayıs'ta da gece etkinlikleri düzenlendi. Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Can Saltık'ın konuşması, GENKAD&Dans@Trakya'nın dans gösterisi, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak'ın konuşması ile devam etti.
"Lüleburgaz'a yakışmadı"
Etkinliklerde bir konuşma gerçekleştiren Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, ülkemizde yaşanan terör olaylarına değinse de Nil Karaibrahimgil konserini iptal etmedi. Alınan bu karar, birçok merci tarafından eleştirildi. Emin Halebak, o konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Bu bayram bu güne kadar olanlardan çok daha anlamlı ve güzel.
Çünkü bir Cumhuriyet çocuğu, bir Atatürk genci, Atatürk, Cumhuriyet, değerlerimiz ve özgürlüklerimiz sayesinde okudu, bilim insanı oldu ve tüm dünyanın önünde Nobel ödülünü aldı. Gurur duyuyoruz. Buradan Sayın Aziz Sancar'ı sevgiyle anmak istiyorum. Bu meydanı dolduran tüm gençlerimize örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Bugün hala bu ülkede Atatürk'ün söylediği gibi gaflet ve delalet içerisinde olanlar var. Hatta hıyanet içerisinde olanlar var. Ama Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet'i gençlerin koruduğunu hep beraber görüyoruz. Türlü türlü nedenlerle ülkemizin birçok yerinde güvenlik güçlerimize, Mehmetçiğimize saldırıyorlar. Onlar tereddüt etmeden canlarını bu vatan için, bizim için veriyorlar. Nur içinde yatsınlar.
Hiç kimse zannetmesin ki şehitler ölüyor. Şehitler elinizdeki bayrak oluyor. Lüleburgaz'da bu yıl da her 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda olduğu gibi yine on binlerce, genç, yaşlı, çocuk, kadın, erkek ve kucağında bebekleriyle annelerle birlikte meşaleler ve bayraklarla Edirne Bayırı'na yürüdük ve bağımsızlık ateşini yaktık. Çünkü biliyoruz ki bu ulus esarete tahammüle edemez.
Çünkü biliyoruz ki bu ulus, esir alınamaz. Tarih boyunca hiçbir ordu bu ulusu yenemedi. Ama emperyalizm bizi askeri güçlerle yenemeyeceğini bildiği için türlü entrikaları her zaman hazırlamaya devem edecek. Bizler Atatürk gençleri olarak yorulmadan ve yılmadan onun peşinde yürümek için ant içtik.
Ve biz bugün Lüleburgaz'da Kongre Meydanı'nda yan yana, omuz omuza, kol kolayız. Ülkemin 81 ilinin insanlarıyla birlikte kardeşçe ve özgürce yaşamak istiyoruz. Her kim ki bu özgürlüğü bozmak istiyor. İşte Lüleburgaz burada…"
"Olmasa da
olurdu"
Lüleburgaz'daki bu olay ile ilgili düşüncelerini dile getiren vatandaşlar; "Bunca şehit verirken, bunca terör eylemi gerçekleşirken yapılan bu konser, hem 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na hem de Lüleburgaz'a yakışmadı… Eğlenecek halde değiliz… Birlik ve beraberlik adına yapılan bayram etkinlikleri çok güzel ama konser olmamalıydı" ifadeleriyle düşüncelerini dile getirdiler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bunların dilinde var.. 21 Mayıs 2016 Cumartesi 23:51:47

    Lafa gelince vatan millet sakarya derler Şehitler üzerinden süistimale giderler ama konser olsun hepsi giderler. O halk da buna tepki koyamamış hayretler hayreti. Geçen sene de Pınarhisar'da festival varken Hande Yener geliyor diye 1o'un üzerinde şehit haberi gelmişken konser iptal olmamıştı. Aynı kafa

  2. 46 kisi öldü yuzlerce yarali var siz koprunun ustunde hoplaya ziplaya eglendiniz utanmaz arlanmazlar kendinizi elestirdiniz mi de bizden elestiri bekliyorsunuz. bu yerel bir aktivite en azindan sizin cumurunuzdan hulooculariniza kadar topunuz gulucukler sactiniz.

  3. Çağlar bey yerel olunca sorun ortadan kalkıyor mu ? Ha biri davul çaldırmış ha diğeri gençlik konseri yapmış. Birini birine misal gösterince ya da bu yerel eğlence deyince olay hafifliyor mu? İkisi de yalnış diyemiyorsunuz.