Lüleburgaz’da coşkulu 8 Kasım

Lüleburgaz’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü dün eski Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenlerle coşku içinde kutlandı. 8 Kasım Lüleburgaz’ın Kurtuluşunun 95.yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı ve Kofçaz Belediye Başkanı Mehmet Balcı’dan gelen kutlama mesajlarının okunmasının ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Başkan Halebak, “Cumhuriyetimizin özgür ve bağımsız bireyleri. Kurtuluş Bayramımızın 95.yılı kutlu olsun. Yine bu son yıllardaki gibiydi. Yine emperyalist güçler, dünyaya yeni bir düzen verme hesabı içerisindeydiler. İmparatorlukları dağıttılar, dünyada birçok ulusa zulüm, eziyet, kan ve gözyaşı ile birlikte yenidünya düzenini oluştururken benim güzel vatanıma, güzel insanıma özgür ve bağımsız yaşamayı çok görenler önce Anadolu’nun her köşesini işgal etmeye çalıştılar. Bu süreç içerisinde Lüleburgazlı ve Trakyalı yurt severler Lüleburgaz Kongresi ile birlikte bağımsızlık savaşının nasıl olacağının yol haritasını belirlemişlerdi. Verdikleri tek karar vardı. Ne pahasına olursa olsun özgürlük ve bağımsızlık için
mücadele verilecek, ya ölünecek ya özgür kalınacaktı. 95 yıl sonra baktığımızda bugün Kurtuluş Bayramını kutlarken biz yalnızca bir kurtuluşu kutlamıyoruz. Biz Kurtuluş Bayramını, düşmandan kurtuluşu kutlamıyoruz. Ondan sonraki süreçle birlikte Türkiye Cumhuriyetinin tüm kazandırdıklarını gözümüzün önüne getirirsek, biz bugün esaretten kurtuluşumuzu özgürlüğü kutluyoruz. Biz bugün geri kalmışlıktan kurtulup çağdaşlığı kutluyoruz. Biz bugün cehaletten kurtulup, bilime gitmenin yolunu kutluyoruz. Biz bugün fakirlikten kurtulup zenginleşmeyi kutluyoruz. Biz bugün esir bir ulusun bireyleri olmak yerine özgür ve bağımsız bir ulusun onurlu ve gururlu bireyleri olmanın mutluluğunu kutluyoruz. Evet, yüz yılda geçse bazı şeyler değişmedi. Birileri bizi özgürlüğü-
müzden, bağımsızlığımızdan, birliğimizden, bütünlüğümüzden etmek için mücadele edecek. Bizlerde kararlılık içerisinde onu korumanın mücadelesini vereceğiz. Tehlike nereden gelirse gelsin, ne şekilde gelirse gelsin Türk ulusu tarih boyunca özgürlüğünü korudu. Çok yakın bir geçmişte 15 Temmuzu hep birlikte bir hatırlayalım. Hiç ummadığımız, düşünmediğimiz, planlamadığımız bir şekilde düşman bu defa cepheden gelmedi. Saldırabileceğimiz, gözümüzü bir ufka dikebileceğimiz bir cephe yoktu. Hiç ummadık, düşünmedik. Öylesine haince ve sinsice bir planla üstümüze gelindi ki, bu defa bu planı yapanlar işte bu defa bu ulusu çökelttik diye düşünmüş olabilirler. Ama Kuva-i Milliye ruhu, içimizde var olan bu inanç ve düşünce o günde tekrar yüzeye çıktı. Ve bütün bu planları yapanların planlarını boşa çıkardı. Biz bugün Lüleburgaz’da 95 yıl sonra bu meydanda toplanabildiysek, çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla, tüm halkımızla beraber kurtuluş bayramını kutluyorsak Ulu Önder Atatürk’ün bize emanet ettiği bu vatanı, bu cumhuriyeti, bu demokrasiyi herkese ve her şeye rağmen koruma inancından kaynaklanıyor. Biz hep birlikte biraz sonra bir tören izleyeceğiz. Bayramdan Lüleburgaz halkını, Lüleburgaz gençlerinin geçtiğini göreceğiz. Bayraklarımızı göreceğiz. Ve bir kere daha dünyaya haykıracağız; asla ve asla esir yaşamayacağız, asla ve alsa vatanımızı, bölünmez bütünlüğümüzü başkalarına bırakmayacağız. Asla ve asla demokrasimizden, Cumhuriyetimizden ve Atamızdan vazgeçmeyeceğiz. Allah bize bir daha kurtuluş bayramlarını kutlamayı nasip etmesin. Nice bayramlarda görüşmek dileğiyle, bütün günlerinizin bayram coşkusu içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Hepinize sağlık ve mutluluklar diliyorum.”dedi.
Başkanın konuşmasının ardından 8 Kasım Ortaokulu öğrencilerinden Asya Zeynep Güner “Kahramanlık” adlı şiirini okudu.
8 Kasım Ortaokulu öğrencilerinden Ayşe Sevilmiş “Vatan Destanı” adlı şiirini okudu.
Rumeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Hanife Baş “Kalk Yiğidim” adlı şiirini okudu.
Lüleburgaz Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen 8 Kasım Kurtuluş Kupası’nda dereceye giren sporculara protokol tarafından ödülleri verildi. Tören kortejlerin geçişinin ardından Kongre Meydanında düzenlenen toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Tören kortej geçişi 3 saat sürerken renkli görüntüler dikkat çekti. Lüleburgaz Avcılar Derneği’nin 1 saatlik havaya attıkları atış gösterisi yoğun gürültüye neden olurken törene katılan çocukların ağladığı kuşların da kaçıştığı gözlemlendi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol