Lüleburgaz'da Pokemon GO çılgınlığı

Dünyada fenomen hale gelen Japonların ünlü çizgi filmi Pokemon'un cep telefonu oyunu Lüleburgazlı gençleri ekrana kilitledi.

'Pokemon GO' çılgınlığı Lüleburgaz'da gençleri sokaklara döktü. Gece gündüz demeden bir araya gelen bir grup genç, pokemon avlamak için yollara düştü.
Oyunun Türkiye'de kullanıcılara açık olmadığını, Yeni Zelanda App Store'den indirdiklerini söyleyen gençler, arkadaşlarıyla haberleşip pokemon avlamak için buluştuklarını belirtti.
Pokemon Go oynarken, enteresan olaylarla karşılaştıklarını söyleyen gençler, oyun sayesinde sosyalleştiklerini ve yeni insanlar tanıma fırsatı yakaladıklarını belirtti.
'POKEMON İÇİN ÇOCUĞUNU BANA EMANET ETTİ'
5 gündür pokemon go oyununu oynadığını söyleyen Sedat Esentürk, pokemon avlarken bir kadının çocuğunu ona emanet ettiğini, kadının pokemonun peşine düştüğünü belirti.
Sedat Esentürk "5 gündür oyunu oynuyorum. Kızılay Derneğinin orda pokemon avına çıkmıştım. Orada bir kadınla tanıştım. O da bu oyunu oynadığını söyledi. Poketop sinyali alıyorum 2 dakika çocuğuma bakar mısın dedi. Neye uğradığımı şaşırdım"
Gençler, İstanbul Caddesi, Kongre Meydanı'nda toplanarak pokemon savaşlarını yaptıklarını ve bu oyun ile çok fazla insan ile tanıştıklarını da sözlerine eklediler.
POKEMON GO NEDİR?
90'ların sonu ve 2000'li yılların başında tüm dünyayı saran Pokemon çılgınlığı, cep telefonu uygulaması olarak geri döndü. Nintendo ve Niantic'in ortak yapımı olan Pokemon GO, şimdilik Yeni Zelanda, Avustralya ve ABD'de indirilebilir durumda. Ücretsiz oyunda 722 Pokemon karakteri, telefonların kameraları ile yakalanmaya çalışılıyor. Ancak farklı bölgelerdeki Pokemonları yakalayabilmek ya da rakiplerle mücadele edebilmek için oyuncuların bazen kilometrelerce yol kat edilmesi gerekiyor.
Pokemon GO, Türkiye'de de yüzbinlerce kullanıcı tarafından oynanıyor. Pokemon tutkunlarının bu günlerde en ok sorduğu soruların başında oyunun Türkiye'de resmi olarak ne zaman kullanıcılara sunulacağı geliyor.
Çünkü oyunun yaratıcısı Nintendo, altyapı hazırlıkları henüz tamamlanmadığı için Pokemon GO'yu sadece Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD'deki uygulama marketlerine sundu. Ancak ilgili testleri ve altyapı, server testleri yapıldıktan ve oyuna olan ilgi ölçümlendikten sonra oyun Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyadaki hayranları ile resmi olarak buluşacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol