Lüleburgaz’da Çevre Yolu için basın açıklaması yapıldı

Lüleburgaz'a 'Çevre Yolu' yapılmasını isteyen yüzlerce Lüleburgazlı başlatılan imza kampanyasına destek vermek için geçtiğimiz Cuma gününün akşamı Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda bir araya geldi.
Ellerinde, D-100 Kayayolu’ndaki trafik teröründe hayatını kaybeden vatandaşların pankartlarını açan yüzlerce kişi bu sorunun bir an önce çözülmesini istediler.

Lüleburgaz’da ‘çevre yolu’ sorununa dikkat çekmek amacıyla imza kampanyası başlatan Gönül Çelik ve Şevki Vural öncülüğünde oluşturulan Çevre Yolu Talep Platformu tarafından basın açıklaması düzenlendi.
4 Ağustos 2017 Cuma günü, Lüleburgaz İstanbul Caddesi’nde düzenlenen basın açıklamasına Sendika, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, D-100 Karayolu üzerinde hayatını kaybeden vatandaşların aileleri, ve yüzlerce vatandaş katıldı.
D-100 Karayolu üzerinde ki trafik teröründe hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan basın açıklaması, Petrol-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova’nın açılış konuşması ile devam etti.
‘LÜLEBURGAZ’DA ÇEVRE
YOLU İÇİN SEFERBERLİK İLAN ETMELİYİZ’
Çevre yolu konusunda bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Düşova, “Trakya’nın her yerinde çevre yolu var. Çevreyolu sadece Lüleburgaz’da yok. Bundan dolayıdır da onlarca can kaybettik. Bu canları, bir daha kaybetmek istemiyoruz. Bunun sorumluları her kimse Lüleburgaz çevreyolu halen yapılmaması, engellenmesi kimler tarafından yapılıyorsa hukuken belki sorumlulukları olmayabilir ama vicdanen çok büyük sorumluluk taşıyorlar. Biz sendikalar olarak, esnaf arkadaşlarımızın başlatmış olduğu bu mücadeleye sonuna kadar destek vereceğiz. Bugün buradan başlatmış olduğumuz imza kampanyasıyla bundan sonra genç fidanlar trafik teröründe cinayete kurban gitmemesi için mücadelemizi başlatacağız. Sözün bittiği yerdeyiz. Sadece şunu söylemek istiyorum, bu mücadelemizde hepimizin katkı kuracağına inanıyorum hatta Lüleburgaz’da bir seferberlik ilan etmeliyiz. İnsanlar, bir düşünsünler, empati kursunlar. Kendilerini hayatını kaybedenlerin ailelerinin yerine koysunlar ve ona göre bu D-100 Karayolu’nda başka canları kaybetmemek için mücadelemizi yönetelim.” dedi.
‘CİDDİ ANLAMDA KATLİAMIN ORTASINDA YAŞAYAN
İNSANLARIZ’
Bu hareketin öncülerinden esnaf vatandaşlardan Şevki Vural, “Keşke Sinan şu an hayatta olsaydı da biz burada olmasaydık. Bir tek beklentim vardı bu işe çıkarken, bir akşam oturduk ve düşündük ne yapabiliriz diye. Sağ olsun Gönül arkadaşımızda bir ivme verdi bana ve başlayalım nereye giderse gidelim. Çünkü bizim insanlarımız ölüyor. Adımız kültür diye geçiyor ama maalesef biz ciddi anlamda katliamın ortasında yaşayan insanlarız. Bu son olsun istiyoruz. Ya bu yolu yapın ya da bu yoldan çekilin, bu yolu yapacak insanlar buralara gelsin. Biz artık Sinanlar için ağlamak istemiyoruz. Sizden tek istediğimiz bu hareket sahip çıkalım. Bu sivil bir hareket. İmza kampanyasını her kesime ulaştıralım.”, dedi.
‘ÇEVRE YOLU ZORUNLULUK VE HAKTIR’
Çevre yolunun zorunluluk ve hak olduğunu söyleyen Gönül Çelik; “Trafik canavarlarına dur diyelim. Genci, yaşlısı, çocuğu, kadını, erkeğiyle trafik canavarının kurbanı olmak istemiyoruz. E-5 Karayolu can almaya devam ediyor. Kentimi boydan boya kat eden karayolu, her metresiyle ölüm tuzağına dönmüş, her metresinde bu ilçenin insanlarının kan bulaşmıştır. Bu ilçede yaşayan bizler; korkusuzca trafiğe çıktığımız sakin bir kent olmak ve böyle yaşamak istiyoruz. Dün, Ayşe’yi, Fatma’yı, Ali’yi alan E-5 Karayolu en son Sinan’ı alarak katil yüzünü bir kez daha gösterdi. Ailesinin yüreğini acı ile dağlarken, bizleri de yasa boğdu. Bu şunu açıkça gösteriyor ki, bu kentin acilen çevre yoluna ihtiyacı var. Her türlü kamu görevini yerine getiren Lüleburgaz halkının
buna hakkı da var. güvenceli yaşam, doğal yaşam hakkımızdır. Trafik canavarına kurban edilmeyi kabul etmiyoruz. Bizler, yaşam alanlarımızı düzenleyenlerden bir an önce gerekenleri yapmalarını istiyoruz. işlerini iyi yapmamanız bizleri ve çocuklarımızı öldürüyor. Çevre yolu ve kent trafiğini bir an önce sakin kent hayatının yaratılması için düzenleyin. Bizi yönetenler işlerinizi iyi yapın, biz yurttaşlarda işimizi iyi yapalım. Yaşam hakkımızı korkusuzca kullanalım. Yaşamak doğal haktır. Bu hakkın kullanıldığı kentler yaratmakta zorunlu görevdir. Nasıl bir kent istiyorsak öyle davranalım. Başka Sinan’lar ölmesin. Yaşamlar erken sönmesin. Çevre yolumuzu istiyoruz. Çevre yolu zorunluluk ve haktır, dedi.
Konuşmaların ardından basın açıklaması sona erdi. Basın açıklamasının ardından vatandaşlar Lüleburgaz İstanbul Caddesi önünde imza kampanyası standı açtı. Çevre yolu için başlatılan imza kampanyası bir hafta boyunca İstanbul Caddesi’nde süreceği belirtildi.

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol