Lüleburgaz il mi olacak?

Türkiye’de il sayısı 81’den 119’a çıkıyor.  Kırklareli’ne bağlı Lüleburgaz ile Tekirdağ’a bağlı Çorlu, Trakya’da il olacak olan ilçeler arasında yer alıyor. Türkiye Haritası tamamen değişiyor. İl olmayı bekleyen 38 ilçenin, yakın zamanda OHAL kapsamında çıkarılacak KHK ile il yapılacağı iddia ediliyor. 38 ilçenin il olma durumda ise Türkiye’de toplam il sayısı 119’a çıkacak.

Listede ekonomisi ve nüfus yoğunluğu olarak birçok ilden büyük ilçelerde bulunuyor Lüleburgaz, Çorlu, Alanya, Elbistan, Gebze, Fethiye, Anamur, Manavgat, Siverek, Cizre, Yüksekova, İnegöl, Ereğli ve dahası.. İşte yeni il olacak ilçeler arasında yer alıyor.
İşte 2017 yılı içerisinde İl olması beklenen İlçeler; 1 – Çorlu (Tekirdağ), 2 – Alanya (Antalya), 3 – Şebinkarahisar (Giresun), 4 – Beypazarı (Ankara), 5 – Manavgat (Antalya), 6 – Şereflikoçhisar (Ankara), 7 – Bandırma (Balıkesir), 8 – Anamur (Mersin), 9 – Akhisar (Manisa), 10 – Develi (Kayseri), 11 – Elbistan (Kahramanmaraş), 12 – Edremit (Balıkesir), 13 – Turhal (Tokat), 14 – Zile (Tokat), 15 – Niksar (Tokat), 16 – Polatlı (Ankara), 17 – Ereğli (Zonguldak), 18 – Erciş (Van), 19 – Gebze (Kocaeli), 20 – Erbaa (Tokat)
21 – İnegöl (Bursa), 22 – Ergani (Diyarbakır), 23 – İskenderun (Hatay), 24 – Ereğli (Konya), 25 – Midyat (Mardin), 26 – Fethiye (Muğla), 27 – Malazgirt (Muş), 28 – Nazilli (Aydın), 29 – Siverek (Şanlıurfa), 30 – Lüleburgaz (Kırklareli), 31 – Tarsus (Mersin), 32 – Kahta (Adıyaman), 33 – Kozan (Adana), 34 – Suşehri (Sivas), 35 – Sungurlu (Çorum), 36 – Cizre (Şırnak) ve 37 – Yüksekova (Hakkari)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bu il olacak ilçeler safsatası sık sık gündeme gelir. Hep aynı yerlerin isimleri dillendirilir. Bugüne kadar kimse de çıkıp doğrulamamıştır ama yine tamcit pilavı gibi gündeme geldi. Burgaz il olsa ne olmasa ne ?

  2. kırklareli il olmayı çok hakettide lüleburgaz kaldı mazallah.önce köy gibi kırklareli ili vilayete benzesinde lüleburgaz şöyle bi dursun kenarda

  3. Burgaz il olursa ne kazanacak bir validen ve plaka numarasından başka? hangi kazalar bağlanacak ona? Mesela Vize ve Babaeski'nin durumu ne olacak? Sonra Burgaz'ın Ametbey Karıştıran gibi büyük kasabaları ilçe mi olacak? Sonra bu yazıdaki Tokat'ın durumu ilginç. Neredeyse bütün ilçeleri vilayet olacak! Şaşılacak iş bu iş!

  4. Luleburgazın il olmamasini isteyenler Kirklareliler cunku kendileri gelismemis bir ilde yasamaktadirlar ve kiskanmaktadirlar