Lüleburgaz Silikon Vadisi’ne Doğru İlk Adım Atıldı

Yeni İşim Girişim Programı’na başvuru süreçlerine ilişkin detaylı bilgilerin verileceği “Yeni İşim Girişim Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.
Silikon Vadisi’ne giden yolda ilk adım Lüleburgaz Aşkiye – Neşet Çal Sahnesinde atıldı.
Lüleburgaz Belediyesi Silikon Vadisi’ne gitmenize fırsat tanıyor. Trakya Kalkınma Ajansı, bölgemizdeki üniversiteler, ticaret odaları ve Türk Ekonomi Bankası işbirliğiyle başlatılan “Yeni İşim Girişim” programı 2016 – 2017 dönemi başvuruları başladı.
Yeni İşim Girişim Programı’na başvuru süreçlerine ilişkin detaylı bilgilerin verileceği “Yeni İşim Girişim Tanıtım Toplantısı” Lüleburgaz Belediyesi’ nin katkıları ile Aşkiye – Neşet ÇAL sahnesinde gerçekleştirildi.
İnovasyon tabanlı, yenilikçi, teknolojik ve Ar-Ge odaklı iş fikirlerinin yarışacağı program sonunda yarışmanın birinci, ikinci ve üçüncüleri Amerika’daki Silikon Vadisi’nde eğitime gitmeye hak kazanacak.
Dünya’nın teknoloji ve inovasyon merkezi Silikon Vadisi’ne artık Lüleburgaz’dan da yol geçiyor. Trakya Kalkınma Ajansı, bölgedeki stratejik kurumlar ve Türk Ekonomi Bankası işbirliğinde hayata geçirilen Yeni İşim Girişim programının detayları Lüleburgaz’da tanıtıldı. Aşkiye Neşet Çal salonunda gerçekleşen program büyük ilgi gördü. Trakya odaklı bir konsept ile faaliyete geçen projenin başvuruları bugün itibariyle sona eriyor. Bölgedeki girişimciliği Türkiye hedeflerinin üstüne çıkartma amacı güden bu programa geçen yıl 150 başvuru olmuştu. Sayının bu sene 500’ü aşması bekleniyor. Yeni İşim Girişim programına Türkiye’nin her yerinden başvuru kabul ediliyor ancak, şart olarak işletmenin TR21 Trakya bölgesinde kurulması koşuluyor. İnovasyon odaklı, AR-GE tabanlı, dijital, yenilikçi değer üreten ve start up başvurular Kabul edilecek. Başarılı bulunan projelere Türk Ekonomi Bankası tarafından 500 bin TL kredi desteği de sağlanacak. Bölgedeki girişimcilik ağının üst çıtaya çıkartılması düşüncesini temel alan Yeni İşim Girişim projelerine mentörlük desteği de verilecek. Programa kabul edilen girişimciler Kuluçka Merkezi’nde ekspres eğitimlerden de geçecek.
Trakya’nın modern ve klasik sanayi, inovatif üretim merkezleri, sektörün önde gelen üreticilerinin doğma, araştırma ve geliştirme alanı olan Lüleburgaz’ın, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması da, kanaat önderleri tarafından ilgiyle karşılandı.
Trakya Kalkınma Ajansı’nın önderliğinde, ticaret odaları, üniversiteler ve stratejik kurumlşarın da paydaş olduğu Yeni İşim Girişim Programı’na başvuru süreçlerine ilişkin detaylı bilgilerin verileceği “Yeni İşim Girişim Tanıtım Toplantısı Lüleburgaz’da gerçekleştirildi.
İnovasyon tabanlı, yenilikçi, teknolojik ve Ar-Ge odaklı iş fikirlerinin yarışacağı program sonunda yarışmanın birinci, ikinci ve üçüncüleri Amerika’daki Silikon Vadisi’nde eğitime gitmeye hak kazanacak.
Trakya Bölgesi’nde girişimciliğin nitelik ve niceliğinin artırılması, girişimciliğin konvansiyonel girişimcilikten inovasyon merkezli girişimciliğe yönlendirilmesi kapsamında TEB ile birlikte geliştirilen program hakkında açıklamalarda bulunan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, program süresince bölgede 30’dan fazla eğitim, seminer, konferans ve panel düzenleneceğini açıkladı ve “Kamu-STK-özel Sektör işbirliği ile bölgede inovatif, Ar-Ge, teknolojik, dijital, internet, sosyal ve kurum içi girişimcilik kavramlarının yaygınlaşması ve geliştirilmesi sağlanacak. Oluşturulacak proje pazarlarıyla da girişimcilerin kurum ve kuruluşlara çözüm ortağı olmaları konusunda çalışmalar yapacağız. Paydaşlarımızla ortak hareket ederek hayata geçireceğimiz bu program bölgesel güç birliğinin çok önemli bir ürünü olacak. Geçtiğimiz yıl başarı ile tamamlanan programda 3 girişimcimiz Kaliforniya, Amerika’da bulunan Silikon Vadisi’ne teknik ziyarette bulundular.
Burada çeşitli eğitimler ve ziyaretler gerçekleştiren girişimcilerimizden 1’inin artık Silikon Vadisi’nde ofisi var.
Yatırım alan ve yatırım alma konusunda görüşmeleri devam eden girişimcilerimiz var. Girişimcilerimizi program bittikten sonra da yalnız bırakmıyor ve ihtiyaç duydukları teknik desteği sağlıyoruz” diye konuştu.
Silikon Vadisi
Kaliforniya’daki San Fransisco vadisinin bir parçası olan Silikon Vadisi, bölgedeki üretim ekseni silikon kırmıklar ile sağlandığından dolayı, Dünya genelinde bu isimle adlandırılıyor. Burada İntel, Microsoft, HP, Apple, facebook, Twitter gibi dünya devi firmaların merkezleri bulunuyor.

The first step towards Lüleburgaz Silicon Valley was taken

The "New Work Initiative Promotion Meeting" was held to give detailed information about the application procedures to the New Work Initiative Program.
The first step on the way to the Silicon Valley was thrown in the Lüleburgaz Aşkiye - Neşet Çal Stage.
Lüleburgaz Municipality gives you the opportunity to go to the Silicon Valley. Applications for the period of 2016 - 2017 started for the "New Work Initiative" program initiated by the Trakya Development Agency, the universities in our region, the chambers of commerce and the Turkish Economy Bank.
"Yeni İşim Girisim Introductory Meeting" to give detailed information about the application process to the New Work Initiative Program was realized on the stage of Aşkiye - Neşet ÇAL with the contributions of Luleburgaz Municipality.
Innovation-based, innovative, technologically and R & D-oriented business ideas will be competing at the end of the program, the first, second and third of the judges will qualify to go to the Silicon Valley in America.

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol