Lüleburgaz Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Eğitimi Merkezi Açıldı

Lüleburgaz Şehit Resul Rüstem PERÇİN Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Eğitimi Merkezi Açılış Töreni Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar'ın katılımıyla 2 Mayıs 2017 Salı günü saat 11.30’da gerçekleştirildi. Farklı yaş gruplarından engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulun açılış törenine Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, daire müdürleri, Şehit Rüstem Resul Perçin´in ailesi, okul müdürleri öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak milletimiz kararlı duruşu ile sokakları meydanları doldurarak darbe girişimini ve darbecileri başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle dirayetleriyle kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. O gece meydanlarda tıpkı Çanakkale’de, İstiklal mücadelesinde olduğu gibi tek yürek olmuş bir millet vardı. Milletimiz kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla bir avuç hain teröriste vatan sahiplenme konusunda 1071 Malazgirt’deki kararlılığın aynısını gösterdi. İstiklal şairimiz merhum Mehmet Akif ERSOY’un dediği gibi Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek işte çiğnetmedi namusunu o çiğnetmeyecek düsturundaki milyonlar tıpkı ecdatları ne yaptıysa aynısını yaptı. 15 Temmuz gecesi milletimiz bir kez daha destan yazarken hainlerin kurşunlarına bombalarına canını siper edenlerden birisi de genç şehidimiz Rüstem Resul kardeşimizdi. Vatanını namusunu çiğnetmemek için korkusuzca ileri atılan genç kardeşimiz şehadet şerbetini içerek ölümsüzleşti. Şehit Rüstem Resul ismi serhat şehrimiz Kırklareli İlimiz Lüleburgaz İlçemizde bir eğitim yuvasında yaşayacak. Şehidimizin ismini okulumuza vermekten onur ve gurur duyduk. Perçin ailesi Ülkemiz için bir evladını feda etti. Rüstem Resul daha önce yalnızca onların evladıydı.Şimdi ise milletimizin yüreğine bastığı bir kahraman millet evladı olmuştur. Burada eğitim görecek binlercesi de onların evladı olacaktır. Şehidimizi geri getiremeyiz fakat burada eğitim devam ettikçe adını ve aziz hatırasını burada yaşatmaya devam edeceğiz. Okulumuzun yavrularımıza eğitim camiamıza, Ülkemize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.
“Bu şehitlerimiz sayesinde
milletimiz bakidir”
Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar konuşmasında; "Şehit Rüstem Resul PERÇİN’i tekrar rahmetle minnetle yad ediyoruz. Babasına da başsağlığı ve tekraren sabır dilemekteyiz. Bu elim hadiseden sonra vatanımız ve aziz Türk Milleti bir daha gösterdi ki bu vatan toprakları çiğnenmez bu vatan toprakları Türk tarihinde olduğu gibi bundan sonra da hainlere yar olmayacaktır. Bu şehitlerimiz sayesinde milletimiz bakidir. Herkesin burada bir görevi vardır. Dolayısıyla bu şehitlerimizin canları, kanları bu vatan topraklarını sulamıştır. Bizler de bunun idraki içerisindeyiz.
Herkes bu görev içerisinde görevini layıkıyla yapmaktadır. Özel Eğitim Uygulama merkezi ayrıca bir anlam taşımaktadır. Dolayısıyla şehidimizin adı sonsuza dek yaşayacaktır ve burada eğitim gören çocuklarımız buradan mezun olacaklardır. Resul Rüstem PERÇİN şehidimizin adı bu okulda öğrencilerimize, velilerimize öğretmenlerimize vatanımıza hayırlı olsun” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar ve törene katılan protokol üyeleri, Şehit Rüstem Resul perçin Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Eğitimi Merkezi´nin açılışını gerçekleştirdiler. Açılışın ardından Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve beraberindeki protokol, resim sergisini gezerek öğrenciler, öğretmenler ve aileler ile sohbet ettiler.
Şehit Rüstem Resul Perçin´in Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Eğitimi Merkezi bünyesinde bulunan el sanatları atölyesinde keçe, takı tasarımı ve ebru sanatı uygulamaları 9. ve 10. Sınıf mesleki eğitim merkezi öğrencileri tarafından çalışması yapılmaktadır. Yine merkezin bünyesinde bulunan yiyecek içecek ve servis atölyesinde öğrencilerin yiyecek içecek hazırlama ve servis hizmetlerini öğrenmesi amacıyla masa servisi açma yiyecek ön hazırlık ve komilik gibi mesleki eğitim hizmetleri sürdürülmektedir. Şehit Rüstem Perçin Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde 1 müdür 1 müdür yardımcısı 1 kadrolu öğretmen 15 adet görevlendirme öğretmen bulunmaktadır. (Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol