Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu’ndan teröre tepki

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu Cuma günü yapmış olduğu basın açıklamasında Cizre ve Gaziantep’te yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.
Petrol-iş Sendikası Trakya Şubesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın açıklamasına, Kristal-İŞ, Petrol-İş, SES, Eğitim-Sen, Gıda-Sen, Emekli-Sen, CHP, ÖDP, HDP, Yeşiller ve Sol Gelecek, Hacı Bektaş Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği, EMEP Birleşik Haziran Hareketi temsilcileri katıldı.
Yapılan basın açıklamasında “Bugün Cizre de Emniyet binasının önünde patlatılan bomba sonucu ölenlerin ve yaralananların sayısı netleşmemiştir. Bugün saldırıda ve önceki saldırılarda öldürülenlerin yakınlarına sabır başsağlığı dileriz.
OHAL koşullarında politika yapan CHP Genel Başkanına yönelik saldırıda ölen Jandarma Erinin ailesine ve yakınlarına da sabır ve başsağlığı diliyoruz. CHP heyeti ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı demokrasiyi hedef almıştır.
Sivil politika yapma süreci kapanırsa bunun sonunun kaos ve iç savaş olduğu herkes tarafından bilinmektedir. CHP Genel Merkezi ve Kılıçdaroğlu’na, CHP Teşkilatlarına geçmiş olsun diliyoruz. Önceki gün Suriye topraklarına giren Türkiye Cumhuriyeti tankları ülkemizi bir savaş sürecine girdiğinin kanıtıdır. Kurucu felsefesinde Yurtta Barış, Dünyada Barış olan Türkiye Cumhuriyetinin yöneticileri bu düşüncelerinden vazgeçerek, askerlerimizin ölüm süreci başlamadan orta doğu bataklığından hemen geri dönmelerini istiyoruz. IŞID’in yapmış olduğu Gaziantep katliamı başta olmak üzere tüm etnik ve inanç gruplarına yönelik tehdit ve saldırıların devletin müdahalesi ile durdurulması gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizde 2015 Haziran seçimleri sonrasında başlayan gerilimli ortam ve sonrasında patlayan bombalar sonucu 406 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Ülkemizde ölen insanlar artık sayılarla anılıyor ve istatistiki bilgi olarak kullanılıyor. İnsan yaşamının bu kadar değersizleşmesini kabul etmiyoruz.
Türkiye hızla orta doğu bataklığına doğru çekilip bir iç savaş sürecine sokulmak isteniyor. Bu sürecin mutlaka durdurulmasını Emek ve Demokrasi Platformu olarak talep ediyoruz. Saldırıların son bulmasını ve toplum olarak barış içinde yaşamak istiyoruz. Savaşa hayır, barış hemen şimdi” denildi.
Lüleburgaz’da
1 Eylül Dünya Barış Günü kutlanacak
Lüleburgaz’da barıştan yana sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlanacak. Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış günü kapsamında neler yapılabileceğini görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirdi.
Petrol-İş Sendikası Trakya Şubesi Toplantı Salonu’nda saat 18.00’de başlayan toplantıda, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda, DİSK, Eğitim-Sen ve CHP’den yürütme kurulu üyeleri belirlenirken, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün Kongre Meydanı’nda yapılacağı, basın açıklaması, afişler ve gazete ziyaretleri gibi yapılacak çalışmalarla kamuoyuna bilgilendirme yapılmasına karar verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol