Longoz Yıldızı projesi ile Kırklareli Trakya’nın “yıldızı” olacak

Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığıyla düzenlenen Longoz Yıldızı projesi İl Genel Meclisi Ekim ayı birleşimlerinde kabul edildi. İlimize büyük katma değer kazandırması beklenen projenin tam bütçesi 669 bin TL olacak.

Demirköy İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğince 2018 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Programı kapsamında sunulan ve Trakya Kalkınma Ajansınca da kabul edilen "Longoz Yıldızı" isimli proje ile Demirköy İlçesinin doğal, tarihi, kültürel alan ve yapılarının ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığını sağlayacak turizm destinasyon alanı yapılması amaçlanıyor.
78 bin 388 TL eş finansman
sağlanacak
Söz konusu projeye 78 bin 388 TL eş finansman sağlanmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edilirken ödeneğin TR21-IPA ve Sosyal Diğer Projelere Eşfinansman Sağlanması tertibinden sağlanması istendi. Yapılan oylamada karar oy birliği ile kabul edildi.
Projenin tam maliyeti 669 bin TL
Proje hakkında konuşan CHP Grup Sözcüsü Çetin Şinikoğlu, “Proje ilimiz açısından çok önemli bir proje. 669 bin tam maliyeti var projenin bir an önce gerçekleştirilmesi Kırklareli ve Demirköy’e hayırlı olsun” dedi. Konuşma yapan AK Parti Grup Sözcüsü Nihat Sağlam da projenin yararlı olduğunu ve ilimize katma değer katacağını ifade etti. Sağlam, İl Genel Meclisinin bu dönemde önemli projelere imza attığını kaydederek bütün meclis üyelerine teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol