Liseler Tanıtım Günü'nde buluştu

Kırklareli Merkez'deki liseler, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Hedefimi Belirliyorum, Okulumu Seçiyorum, Kırklareli Lise Tanıtım Günleri Etkinliği"nde bir araya geldi. Bölümlerini tanıtan okullar, hünerlerini de sergilemeyi ihmal etmedi.

Kırklareli Merkez'de 17.05.2016 Salı günü saat 12.00'de kurulan stantlarla lise düzeyindeki okullar "Lise Tanıtım Günleri"nde boy gösterdi.
Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinin İstasyon Caddesine bakan bölümünde düzenlenen tanıtım günlerinin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Müdür Yardımcıları ile birlikte yaptı. Kesilen kurdelenin ardından Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, stantları gezerek okulların görevli öğretmen ve öğrencilerinden okullarında gerçekleştirilen faaliyetler ve bölümleri hakkında bilgi aldı. Kurulan stantlardaki eğitim materyallerini ve çalışmaları inceledi.
25-26 Kasım 2015 ve 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılan Merkezi Sistem Ortak Sınavları sonucunda, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu 2016'ya göre okul tercihinde bulunacak 8. sınıf öğrencilerinin okul seçmelerine yardımcı olmak, rehberlik, danışmanlık ve okullarının tanıtımını yapmak üzere merkez ilçe ortaöğretim kurumlarının katılımıyla gerçekleştirilen "Lise Tanıtım Günleri" 18 Mayıs 2016 (bugün) tarihine kadar açık kalacak.
Öğrencilerin kurulan stantlar sayesinde tercih edecekleri liseleri daha yakından tanıma fırsatı bulmaları, daha isabetli tercih yapma şansına sahip olmaları amaçlanıyor.
Öğrenciler ve veliler dışında da ilgi çekti
İstasyon Caddesi'nin hemen yanında ve bir kısmı da İstasyon Caddesi üzerinde kurulan stantlar vatandaşlarında yoğun ilgisini çekti. Okulların broşürlerini dağıttığı, spor bölümü öğrencilerinin jimnastik gösterileri, müzik bölümü öğrencilerinin ise "Buruk acı" gibi sanat müziği eserlerini akapella tarzında seslendirdiği stantlarda, kimi öğrenci büst yaparken kimi öğrencide stantlarını ziyaret edenlerin tansiyonunu ölçtü, ikramda bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol