Lider avcısı Üsküpspor

1. Amatör B Grubu'nda liderleri koltuğundan etmeyi alışkanlık
haline getiren Üsküpspor, yoluna sağlam adımlarla devam ediyor. Ligde ardı ardına galibiyetler ile yoluna gümbür
gümbür devam eden Üsküp temsilcisi, yeşil sahalarda geri
düştüğü maçlarda da muhteşem geri dönüşler ile maç sonunda 3 puanı hanesine yazdırmayı biliyor. Takım içindeki arkadaşlığın yeşil sahadaki yansımasını başarı olarak alan takımın forvetiyle
yaptığımız röportajda, başarının sırrını sorduk.

Üsküpspor’un futbol sevdasını anlatan hikayesini biliyor musunuz? Efendi Üsküp… Bir kuruş beklemeden arma aşkıyla yeşil sahada basılmadık yer bırakmayan takım, 17 maçta 1 yenilgi, 1 beraberlik görürken, bu maçlar boyunca hiç kırmızı kart görmedi. Başarıyı, futbol aşkıyla, bu aşkı da efendilik ile buluşturan takım, liderlik koltuğundaki tüm rakiplerini bir bir yenmeye devam ediyor. Takımın başarılı gol ayağı Egemen Erkek, “Sahada kazanmak için elimizden geldiğince mücadele ediyoruz. 90 dakika bitene kadar formanın hakkını vermek için çabalıyoruz. Bu çabalarımıza desteklerini esirgemeyen Salih Narin ağabeyimize de çok teşekkür ederim” dedi.
Başarının sırrı ne?
Yeşil sahada fırtına gibi esen takımın forveti Egemen Erkek, takım içinde arkadaşlığın hat safhada olduğunun altını çizerek, "Takımız sahaya çıktığı zaman o futbol sahasında basılmadık yer kalmıyor. O sahanın her yerinde Üsküpspor futbolcularının olmasını amaçlıyoruz. Kulüp topçularımızın hepsinin bir ağızdan dediği tek şey var, geçen sene de feda dedik şampiyon olduk. Bu sene sezon başında feda dedik hayırlısıyla tekrardan neden şampiyonluk gelmesin ki. Bize en çok sahip çıkan ağabeylerimiz bizimle her maça gelen Salih Narin ve Oğuz Bahçıvan'ın kulübün bu süreçte çok ve fedakarlığı vardır" dedi.
Futbol aşkı...
Yeşil sahada formaya duyulan saygı ve sevgi ile mücadele eden takımın futbola olan sevgisine değinen Erkek, "Kulübümüz topçularından geçen sene şampiyonluk yaşadığında kimse bir kuruş para almadı. Bu sezonda kimse almıyor almayacaktır. Futboldan hedefimiz para kazanmak değil ebedi hedefimiz gençlerimize şans vererek ilerleyen yıllarda kulübümüze futbol hizmetinde büyük katkı sağlamaktır" sözlerini dile getirdi.
"Her maçtan önce bir
araya geliyoruz"
Her maçtan önce dostluklarını daha da güçlendirdiklerini ifade eden Erkek, "Her maça çıkmadan bir gün önce toplantı yapıp, analiz ederek dostluğun kardeşliğin bulunduğu ortamda daha iyi nasıl olur diye oturup konuşuyoruz. İç sahadaki maç öncesi futbolcu arkadaşlarımızla kahvaltı organizasyonları yapılıyor. O ortamlar tamamen bizi maça adapte ediyor" şeklinde konuştu.
“Takımın yaş ortalaması 22"
Son haftalarda önemli bir ivme yakalayarak yükselişe geçen takımın başarılı forveti Egemen Erkek, başarılı adımların atıldığını ifade ederek "Takımın son haftalarda ki yükselen form grafiği birlik beraberliği sahadaki hırsıyla başarıya koşan bir takımız. Takım yaş ortalaması 22. Takımız çok genç ve çok çalışan ve koşan bir takım" dedi.
Takım köyün
gençlerinden oluşuyor
Takımda yer alan futbolcuların tamamının köyün gençlerinden oluştuğunu ifade eden Erkek, "Futbol takımımız tamamen köyümüzün futbolcularından kuruludur. Kadromuzda sadece iki tane üniversiteli oyuncu bulunmaktadır. Ligde ki gidişatımızı önümüzdeki maçlara bakarak değerlendiriyoruz. Tabi ki şampiyon olmak istiyoruz ama kazanmadan şampiyonluk olmuyor" sözlerini ifade etti.
“Ebedi hedefimiz…”
Takım olarak tek bir hedefe kenetlendiklerini vurgulayan Erken, “Ebedi hedefimiz kadromuzun bozulmaması. Bizler de bir şampiyon adayıyız. Takımımızdaki birliği berberliği hiçbir takımda bulamazsınız. Çünkü herkes çocukluk arkadaşı ve birliğin olduğu yerde başarı eksik olmaz bir takım. 3-1 gerideyken 10 dakikada maçı 4-3 getiriyorsa bu takımın hırsı azmi, arma aşkıyla yanan çocuklardan oluşuyor demektir. Galibiyetten sonraki sevinç ise tamamen bir çılgınlık” şeklinde konuştu.
Günümüz futbolunda futbolun da sermaye yönündeki gelişmeleriyle birlikte tam bir sektör haline gelindi. Bu durum amatördeki futbol aşkını elde edemediğinin canlı örnekleri olan Üsküpspor’un o yürekli kadrosunda yer alan isimler ise şu şekilde;
“İlk 11 tamamen belde
çocuklarından oluşuyor”
1 Berkay Kıyıcı, 2 Semih Önler, 3 Anıl Özbey, 4 Halit Bahçıvan (Kaptan), 5 Cem Kuvvet, 7 Gökhan Bahçıvan, 8 Egemen Erkek, 17 Burak Sapkayalı, 19 Furkan Yunkul, 39 Önder Bıyıklı, 20 Emre Hızlı,
Yedekler: 14 Bayram Seyitoğlu, 15 Kadir Akıncı, 12 Oğuz Bahçıvan, 16 Semih Kıyıcı, 13 Erdem Şeker, 9 Ergin Uva, 6 Kerem Asarkaya. Kulüp Başkanı Hasan İsen.
Bileği bükülmeyen pehlivan; Üsküpspor
Geçtiğimiz sezon 17 maçta 1 yenilgi ve 1 beraberlik dışında puan kaybetmeyen takımın tek beklentisi ise, Üsküp halkının ve Üsküp Belediyesi’nin takıma destek olması. Halkın ve belediyenin bu başarıya destek olmasıyla birlikte daha da güçlü olacaklarını ifade eden takıma gönül veren sporcular, birlik ve beraberliğin artmasıyla daha da mutlu olacaklarını ifade ediyorlar. Amatör sporlarda desteğin her zaman hat safhada önemli olduğu su götürmez bir gerçek. Bu gerçeği yenmek için de başarı beklemeden desteklemek gerekli. Üsküpspor, ligde bu denli başarılı adımlar ile yürürken takıma destek olmayanların ise bu hatadan bir an önce dönmeleri gerekiyor. Canlarını dişlerine takım forma aşkıyla mücadele eden Üsküpspor futbolcuları, adeta Taçsız Kral Metin Oktay’ın yıllar önceki futbol aşkını anlatır nitelikte. Metin-Ali-Feyyazların futbol bağı gibi, Rıdvan Dilmenlerin bitmek bilmeyen mücadelesi gibi. Bu takımda tek eksik ise belde halkının ve belediyenin destekleri.
“Geçmiş olsun
Berkay Kıyıcın”
Geçtiğimiz hafta oynadığı maçta ayağı kırılan takım arkaşına geçmiş olsun demeyi de unutmayan Erkek, “Geçtiğimiz haftaki maçta kalecimiz Berkay Kıyıcın'ın ayağı kırıldı. Üskupspor Kulübü olarak almış olduğumuz bu haber bizi çok derinden üzdü. Geçmiş olsun Berkay Kıyıcı. Ameliyat olacak tam destek vermeliyiz dostluk sahada değil Üsküp spor kulübünde edebidir” sözlerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol