Lavanta Desteklemeleri Gerçekleştiriliyor

Son yıllarda ekimi ve kullanımının popülerliği gitgide artan ve ilimizde de alternatif bir ürün olarak düşünülen lavantaya Kırklareli İl Özel İdaresi  destekleri verilmeye başlandı. Bu kapsamda Kurudere, Çayırdere ve Evciler köylerinde yer alan çiftçilere Lavanta Angustifolia fideleri verildi. Tatım ve Orman Müdürlüğü de lavanta üretecek çiftçilere destek verirken, dikim aşamasında gerekli teknik ve teorik desteğin sağlanacağını kaydetti.

Kırklar Haber
Kırklareli İl Özel İdaresi destekli Lavanta Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Kurudere, Çayırdere ve Evciler köylerinde bulunan üreticilere Lavanta Angustifolia fideleri teslim edildi. Tarım ve Orman Müdürlüğü konuyla alakalı gerçekleştirdiği açıklamada; “ Lavanta yetiştiriciliği yapmaya hevesli üreticilerimize dikim aşamasında gerekli teknik ve teorik destek sağlanacaktır” dedi.
“Aile işletmeciliğine uygun bir yetiştiriciliğe sahiptir”
Lavanta yetiştiriciliğinin ilimizde yaygınlaşacağına inandıklarını belirten Tarım ve Orman Müdürlüğü Yetkilileri, “İlimizde faaliyet gösteren tarım işletmeleri genel olarak küçük aile işletmeciliği yapmaktadır. Küçük alanlarda yetiştiricilik yapan işletmelerimiz sürekliliğini devam ettirmek için birim alandan yüksek kazanç sağlamak zorundadır. Lavanta bitkisi fazla iş gücü istememekte ve yüksek kurulum maliyetine gerek duymamaktadır. Aile işletmeciliğine uygun bir yetiştiriciliğe sahiptir. İlimizde lavanta yetiştiriciliği yok denecek kadar azdır. Projelerimiz demonstrasyon özelliğinde olacağından üreticilerimiz hem lavanta tarımını hem de üretim sonucundaki getirilerini gözlemleyebilecektir. Bu sebepler lavanta tarımının ilimizde kabullenmesine ve yaygınlaşmasına olanak sunacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol