LYS heyecanı bu haftalık sona erdi

Kırklareli’nde yüzlerce öğrencinin hayallerindeki üniversiteye adım atabilmek için yıllardır hazırlandıkları LYS sınavı yapıldı
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan LYS sınavında öğrenciler istedikleri lisans ve ön lisans bölümlerine yerleşmek için oldukça yoğun çaba sarfetti.  

Türkiye genelinde toplamda 1 milyon 600 bin 49 öğrenci geleceği ve hayalleri için ter döktü.
Kırklareli’nde de LYS sınavına yoğun katılım vardı. Öğrenciler sabahın erken saatlerinde, onlara destek olmak için gelen velileriyle birlikte sınav olacakları okullara geldiler. Heyecanları gözlerinden okunan üniversite adayları sabah saat 09:30 dan itibaren kontrol noktalarından geçerek sınav salonlarına girdiler. Saat 10:00da başlayan sınavda öğrenciler 135 dakika boyunca ter döktü.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım LYS sınavı hakkında internet sitesinden yayınladığı mesajda şunları kaydetti: “ Değerli Öğretmenler; öğrencilerimizin göstereceği başarıda şüphesiz sizlerin de çok önemli bir payı bulunmaktadır. Büyük zorluklar içinde sabırla, fedakârlıkla çok önemli çalışmalar yapmanın mücadelesini veriyorsunuz. Çocuklarımızın daha önceki sınavlarda olduğu gibi huzurlu ve güvenli bir ortamda sınava girmelerini sağlayacaksınız.
Sınavlara hazırlanmaları sürecinde güçlü destek veren saygıdeğer öğretmenlerimize, şükranlarımı sunuyorum. LYS’ ye girecek tüm öğrencilerimize üstün başarılar diliyor, çalışmalarının karşılığını alarak istedikleri üniversiteyi kazanmalarını canı gönülden temenni ediyor gösterdiğiniz fedakârlıktan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.” Dedi.
Öğrencilere de seslenen Aşım mesajında şu ifadelere yer verdi:” Sevgili Öğrenciler, Eğitim-öğretim hayatınızdaki on iki yıllık maratonun ardından, geleceğinizi önemli oranda belirleyecek olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına 10-11 ve 17–18 Haziran 2017 tarihlerinde gireceksiniz. Geleceğimizin teminatı siz öğrencilerimizin heyecanını, azmini, mücadelelerini, sabrını, inancını ortaya koyarak, fırsatları yakalayabilecekleri bir sınav süreci geçirmeleri en büyük dileğimizdir.
Gözbebeğimiz gençlerimizin mesleklerini, dolayısıyla geleceklerini belirleyecek olan üniversite giriş sınavının ikinci aşaması Lisans Yerleştirme Sınavlarında en güzel neticeyi alarak üniversite hayallerini gerçekleştireceklerine inancımız tamdır. Ülkemiz ve milletimizin geleceğine yön verecek olan sizlersiniz. Ders çalışırken, test çözerken aynı zamanda motivasyonunuzu da yüksek tutmak için ayrı bir çaba sarf ettiniz. Kendinize güvendiğiniz sürece aşamayacağınız hiçbir engelin bulunmadığına inanıyorum. İyimser olmaya ve her zaman olumlu düşünmeye önem veriniz.
Sizlerin, bu duygu ve düşüncelerle stresten ve heyecandan uzak bir şekilde sınava girmeniz durumunda, bilgi ve birikimlerinizi en üst düzeyde sınava yansıtacağınıza inanıyor, sizlere başarılar diliyorum.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanan mesajında velilere de seslenen Aşım şunları kaydetti: “ Sevgili Anne ve Babalar; Çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Çocuklarımızın başarılı olmalarında en büyük görev anne babaya yani bizlere düşmektedir. Öğrencilerin uzun çalışma maratonu sonunda yaşamlarını şekillendirmek için, üniversiteyi kazanması en büyük dileğimizdir. Sınav sonucunda alacakları puan her ne olursa olsun onlara her zaman destek olalım ve ne kadar değerli olduklarını hissettirelim. Sınavlar gelip geçicidir ama anne-baba-çocuk ilişkisi kalıcıdır ve hep devam eder.
Çocuklarınızın başarısı için doğduğu ilk günden beri birçok fedakârlıklar yaptınız, yapıyorsunuz. Onların başarısını görmek elbette hakkınız. Şimdiden sınavın sonucu ne olursa olsun; onların yanında olduğunuzu gösterip moral vermelisiniz. Bu, onların gerginliğini azaltacağı gibi sınav sonucunu da olumlu etkileyecektir. Bugün olduğu gibi, sınav sonrasında da çocuklarınızdan sevginizi, desteğinizi esirgemeyiniz. Onlar sizin evladınız, en değerli varlığınız, gözbebeğiniz. Sınavlar gelir geçer, ama anne-baba-çocuk ilişkisi hep devam edecektir.” Dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol