LÜLEBURGAZ NOTLARI

22.06.2016 günü Lüleburgaz Belediye Bşk. Yrd. KEVSER ÖZKAN: "Lüleburgaz Belediyesi ile Genç katılım Spor kulübü Derneği GENKAD ortak organizasyonu ile Danişment / Erikli'de sekiz dönemlik 256 genci gençlik kampına götürüyoruz.
Lüleburgaz'da dört farklı yerde yüzme havuzu yapıldı. Ayrıca 2016 Kadın Yılında kadınlar için yüzme eğitimi verecek bir havuz yapıldı. 27 Haziran 2016 günü faaliyete geçecek. Kırk kişilik bir belediye ekibi 2017 -2021 Stratejik planını çalışıyor. Demokrasi kültürü ve iyi yönetişim ilkeleriyle yürütüyoruz. Yerel düzeyde en üst katılımın sağlandığı akademik bir çalışma yapılıyor. Bazı kavramlar üzerinde saatlerce bilgilenme tartışması olabiliyor. İnovativ düşünce ve inovasyon sözcüklerinin yarattığı algı üzerinde tartışabiliyor." dedi. "İnovativ düşünce ne demek?"
KEVSER ÖZKAN: Yenilikçi yaklaşım demektir. İnovasyon ise pratiğe geçmiş uygulama hali." dedi. Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve ekibine başarılar dilerim. Gelişmekte olan ve gelişmek isteyen toplumların yenilikçi atılımları toplumu moralman yükseltecektir.
Lüleburgaz Ingbank Müdürü Sezgin Yavaşoğlu'nun babası Orhan Yavaşoğlu ile Çorlu'da sohbetlerimiz olmuştur. Kral hemşerimdi. Ruhu şad olsun. Arkadaşlık saygı çerçevesinde gelişir. Ingbank Md. Yrd. MUSTAFA CEM SANI: "Pınarhisarlıyım. Dedeler Selanik Langaza'dan gelmişler.
Pınarhisar'da dedeme kaldırımcı Mustafa derlerdi. İnşaat işleriyle uğraşırdı. Duvar ustasıydı. Babam ayakkabıcı Hasan olarak bilinir." dedi.
Lüleburgaz Ingbank'ta şef ENİS ÜSTÜNEL: "Dedeler Bulgaristan'ın Balkan köyündendir. 1950'lerde Lüleburgaz'ın Yenibedir köyüne gelmişler."dedi.
Lüleburgaz sürekli gelişen güzel bir memlekettir. Lüleburgaz da imalat yapan BALABAN DONDURMACI SEDAT BALABAN ile yıllardır tanışırız. Fıstıklı baklava dondurma iyi gidiyor. Yazın dondurma, kışın boza ve tatlıları, Kepirtepe vişne, limonata meşrubatları çok güzeldir. Profiterolü de nefis yapıyorlar.
Trakya'da Ramazan Eğlenceleri güzel gidiyor. Televizyonu izlerken sabah haberleri arasında Silivri'deki Ramazan Eğlencelerini izledim. Semah grubu, Hacivat, Karagöz gösterileri gecelere neşe katıyor. İnsanlar neşeyi huzuru özlediler. İslam Dünyasında Ramazanda bile kargaşa sürüp gidiyor. İnsanoğlu kaderde bir akşamüstü gibi yaşanıp gidiyor. Terör ve kargaşa İslamla bağdaşmaz. Kırklareli'nde köşe başında kiraz, kayısı, erik, şeftali satan insanlarımız var. Karahıdır kirazını halk çok sever.
KALAYCI
Öğle güneşinde
Çığlık çığlığa
Roman bir kadın
Kalaycı!
Kap kacak var mı amca?
Çağ atladık canım abla
Kalaycı!
Selahattin Demiraco
Türküler söylenir ağlatır yürekleri… Sevdalı günlerimizde gençlik günlerimizde kaldı. Her türkü yakar yürekleri Rumeli balkan havalarında coşar yüreciğim.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol