LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ'NİN 2016 YILINI KADIN YILI İLAN ETMESİ ÜZERİNE NOTLAR

08 Nisan 2016 günü Lüleburgaz Belediye Bşk. Yrd. KEVSER ÖZKAN'a " 2016 yılını Belediye Bşk. EMİN HALEBAK ve ekibi Kadın Yılı ilan etmekle Atatürk'e ve Türk Kadınına olan saygısını göstermiştir" dedim.
KEVSER ÖZKAN: " KADIN Demokratik Topluma Katılma Oranı Gelişmişlik Göstergesidir. Lüleburgaz'da kadınların tüm alanlarda hiçbir engelle karşılaşmadan katılması buna güzel bir örnektir. Lüleburgaz'da yaptığımız bir ankette %85 kadın bu görüştedir.
Kadın için doğru alanları yaratma mücadelesi…
Belediye hizmetler sektöründe ilk defa kadın istihdamı sağladı. Yerel yönetim olarak kadınlara iş imkânları ve istihdam sağlanması önemlidir.
Kadınların kamusal alan kullanımı ve kentsel hareketliliği araştırması özet bulguları…
2017-2021 Stratejik Plan Hazırlık Çalışmalarına Başladık. Kırk beş kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Bu çalışmamız Mayıs ayında tamamlanacaktır. Haziran'da Belediye Meclisine sunulacaktır" dedi. Kadınlar Onurumuzdur…
"Soyadı kültür olan Lüleburgaz" Lüleburgaz Belediyesi Ocak- Şubat- Mart 2016 Kültür Sanat programı… Lüleburgaz Belediyesi 2016 KADIN YILI etkinlikleri küçük renkli broşürlerle hazırlanmış. Hangi gün hangi etkinlik olacak. Güzel bir hizmet.
Büyük Atatürk: " Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür." Bu güzel söz hayata geçmelidir. Trakya'daki Balkan Kültürünün tarihsel kökleri vardır. Anadolu Kültürümüz Trakya ve Balkanlarda gelişerek bu güne gelmiştir. Atatürkçülüğün amacı kültürümüzü geliştirerek yarınlarda uygar, güçlü bir toplum yaratabilmektir. Ortadoğu ya, İran, Mezopotamya, Çin, Hint, Anadolu, Trakya, Balkan kültürleri birbirini etkilemiştir. " Dünyada Nevruz Kırklareli'nde Mart Dokuzu" yazım Gazete Trakya sayfalarında yayınlandı. Geçmişin gizinde anılarla yaşamak güzeldir. Yerel tarih ve kültürü araştırmak sabır ve sevgi işidir.
Geçenlerde "Karaman Gezi Notları"mı Türkiye gazetesine fakslamıştım. Yazar ÜNAL BOLAT iki gün yazımı genişleterek en güzel bir şekilde yayınladı. Kendisine teşekkür ederim. Karaman'dan Makedonya, Pirlepe, Depreşte köyüne göç etmiş bir ailenin soyundan geliyoruz. Trakya gezilerimde pek çok arkadaş: "Bizimkiler çok eskiden Karaman'dan Balkanlara göç ettirilmiştir. Diyen olmuştur.
(Karamanca.net Selahattin Demiraco'nun yazısı) diyerek ( www.google.com) da okuyabilirsiniz.
"Demlenmiş Karaman Gezi Notları" yazımı Karaman'daki öğretmen kızımı görmeye gittikten sonra Kırklareli'ndeki yerel gazetede yayımladım. "Tarih öğretmeninin Trakya Notları Selahattin Demiraco" kitabında sayfa 69-70'de Demlenmiş Karaman Gezi Notları yazım vardır. Kitabım 2016'nın ilk eseridir. Sayfa 71-72'de " Karaman Tarihi" yazımda vardır. Anadolu'nun, Trakya'nın tarihinde yol almak güzeldir kardeşim.
Türk Tarihini yıllarca tarih dersinde anlattım. Özümün güzelliğinde yaşamak nostaljik olabilir. İyi kalpli insanlar kardeştir. Sevginin ışığında yürümek onurumuzdur. " Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine… Bu hasret bizim." Diyen Şair Nazım'dır. Şair ve yazarlar insanlığın kardeşliği, dostluğunu, kadına saygıyı savunurken halk ozanlığından yararlanmışlardır. Aynı Yunus Emre gibi, Hacı Bektaş-ı Veli gibi, Hz. Mevlana gibi… Yaşam, dostluklarla sevgiyle güzeldir. Ömür kısa, yaşam her şeye rağmen güzeldir. Karacaoğlan, Aşık Veysel, Aşık Ali Tanburacı, sevdiğim ozanlardır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol