LÜKSEYAD törenle açıldı

Lüleburgaz Kültür Sanat Edebiyat Yaşam Derneği (LÜKSEYAD)’ın 23.10 2022 pazar günü saat 14.00’te Kırklareli ili Kültür ve turizm müdürü Veli Şen’in kurdele kesimiyle açılış yapıldı. 

Lüleburgaz Kültür Sanat Edebiyat Yaşam Derneği (LÜKSEYAD)’ın açılışı geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşti. Açılışa Lüleburgaz ve çevre illerden oldukça kalabalık bir katılım oldu. 
LÜKSEYAD başkanı Kevser DOSTAGÜLER açılış konuşmasında; “LÜKSET’in devamı olan LÜKSEYAD’ın çizgisini hiç bozmadan edebiyle edebiyat yapacaklarını sanat alanında ve sosyal sorumluluk projeler ile ciddi anlamda çalışmalar yürüteceklerini bunun yanı sıra şair ve yazarların kitaplarını tanıtmaları açısından belirli aralıklarla imza günleri düzenleyeceklerini ve talep olduğu takdirde yine sanatla alakalı kurslar verileceğini söyledi.
Bugüne kadar yaptığımız projelerimiz bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Fakat resmi STK olmadan önce bazı projelerimizi hayata geçirememiştik. Artık önümüzde engel kalmadı tüm hızımızla çalışmalarımıza ara vermeden hafızada kalacak ve gençlerimize çocuklarımıza ışık tutarak arkamızda iz bırakacağız ki çalışmalarımız bir anlam ifade etsin” dedi. Kürsüye Kırklareli il Kültür ve turizm müdürü Veli Şen’i davet etti. Veli Şen konuşmasında “ hayırlı olsun temennilerinin ardından LÜKSEYAD başkanı ve ekibinin kültür bakanlığının destekleyeceği projelerde her zaman yanlarında olacağını belirtti. ”Kültür ve turizm müdürü Veli Şen”in konuşmasının ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. İzmir’den gelen şair ve tiyatro sanatçısı aynı zamanda senarist olan Havva KESKİN şivesel şiirleri okuyarak programa renk kattı. Tekirdağ TEYŞAD Başkanı Durani Büyüka, İstanbul Kartal’dan şair Faruk HABİBOĞLU, Vildan ALANAT,Türk Ocakları Başkanı Emrah GÜLTEKİN, Durani KOCAGA, KIRKSEDER derneğinden Vedat ERSEÇKİN... 
Sedat KARACADURALİOĞLU... Ömür GÜNBATIMI.... Bağlama sanatçısı Ayşegül ÇARIK... Bağlama ustası halk ozanı Ali BALI. Tiyatro sanatçısı, yönetmen Timur CANKAR Nurşin ÖZTÜRK, Şair ve şiir yorumcusu, Lüleburgaz THM.TSM Derneği Başkanı İlhan Keskinkaya.
CHP İl Genel Meclisinden Nilüfer Erol, Esra Baykal Seyhan Mal Müdürlüğünden, Emekli Sevim Ukal davetli olarak geldiler. Ayrıca emniyet genel müdürlüğünden üç görevli memur güvenlik için hali hazırda bulundular.
Gelen misafirlerden ozanlar bağlama çalıp türkü söylediler. Şairler şiirlerini okudu samimi ve eğlenceli LÜKSEYAD’a yakışır şanlı bir açılış oldu. (LÜKSEYAD)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol