LÜKSEYAD Kocaeli’nde şehitlerimizi andı

Lüleburgaz Kültür Sanat Edebiyat Yaşam Derneği (LÜKSEYAD) 27 Aralık 2022’de Kırklareli' de "Sarıkamış Şehitlerini Anma Gecesi" düzenlemişti. Manevi duyguların tavan yaptığı gecede, aziz şehitlerimiz, yurdun dört bir yanından katılım sağlayan ozan ve şairler tarafından en iyi şekilde anılmıştı.
Kocaeli Belediyesinin ve yaklaşık 10 tane derneğin birleşip “Dernekler Birliği” adı altında gerçekleşen oluşumu, bu kez aynı programı Kocaeli'nin Gebze ve Dilovası ilçelerinde düzenlediler. LÜKSEYAD bu anlamlı programlara da katılım gösterdi.
Kocaeli Belediyesi ve Dernekler Birliğinin davetleri üzerine 04 Ocak Çarşamba günü saat 14.00’te Gebze Kültür merkezinde, 05 Ocak Perşembe günü ise yine aynı saatte Dilovası’nda gerçekleşen her iki programa; LÜKSEYAD Başkanı Kevser Dostagüler ve Başkan Yardımcısı Recai Küllü, katılım sağlayıp Lüleburgaz'ı en iyi şekilde temsil ettiler.
Başarılı bir organizasyon sağlayan Dernekler Birliği ve Kocaeli Belediyesi ortaokul ve lise öğrencileriyle, her iki programda da 500 er kişilik salonlarını hınca hınç doldurdular.
Araştırmacı yazar Bünyamin Akbulut, tanıtım slayt programını çok başarılı bir şekilde yüreklere dokunarak sundu.
Ozan Serdar Alyakut, Ozan Zafer Kazancı, Ozan Fedai ve Ozan Yağız, günün anlamını belirten eserleriyle gönüllerde taht kurdular.
Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizi filmlerinin önemli karakterlerinden Abdullah Zaza ve İbrahim Şimşek, her iki programa ayrı ayrı renk kattılar.
Şairlerden Zeki Akalın, İsmail Daşdemir, Köksal Güler, Tacettin Bildik, Kevser Dostagüler ve Recai Küllü, Sarıkamış Şehitleri şiirleri ile öğrencilere duygulu anlar yaşattılar.
LÜKSEYAD başkanı Kevser Dostagüler Kocaeli' nde düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma programı ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; "Davetimize katılan dostlarımızın davetlerine icabet etmek boynumuzun borcudur. Hele ki şehitlerimiz söz konusu olursa. Kocaeli’nde gerçekleşen her iki program da çok emek verilmiş ve sonuç olarak seyircisi bol programlar oldu. Devlet kurumlarının ve derneklerin birleşerek dayanışma içinde yapmış oldukları programlarda birlikten kuvvet doğacağının en iyi örneğini görmüş olduk. Türkiye genelinde, ilçemiz Lüleburgaz 'da ve Trakya'da da bu tür birlikteliklerin olmasını temenni ediyorum. Şehitlerimiz ile ilgili programlarımız devam edecek, ta ki bütün gençlerimize bu manevi duyguları aşılayan dek...
Şehitlerimiz huzur içinde uyusun, ruhları şad mekanları cennet olsun” diyerek sözlerini tamamladı. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol