LÜKSET’ten türkü ve şiir şöleni

Lüleburgaz Kültür Sanat Edebiyat Topluluğu (LÜKSET) tarafından türkü ve şiir dinletisi organize edildi. Prof. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte içerisinde Kırklarelili şairlerin de bulunduğu 30’a yakın şair ve sanatçı sahne aldı.

Lüleburgaz Belediyesi’nin sponsorluğunda ve Lüleburgaz Kültür Sanat Edebiyat Topluluğu (LÜKSET) ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Prof. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’ nde yapıldı. Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği’nin de katkı verdiği etkinlik açış konuşmaları ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Sanat dolu gün
Sahneye ilk çıkanlar gençler oldu. Hürriyet Ortaokulu Halk Dansları Folklar Ekibi Rumeli havalarından derlenmiş oyunlarıyla izleyicilerin beğenisini topladı. Emekli Müzik Öğretmeni Vildan Alanat sahne alarak Türk Sanat Müziği ile günün açılışını yaptı. Sonrasında; şairler şiirlerini okudular, ozanlar sazlarıyla gerek kendi bestelerini seslendirdiler gerekse Rumeli Türküleri okudular.
30’a yakın kişinin sahne aldığı etkinlik izleyiciler tarafından beğeni ile izlendi. Lüleburgaz’da böyle bir boşluğun olduğu ve daha sık aralıklarla tekrarlanmasının gereksinim olduğu gösterilmiş oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol