LÜKSET’in ilk şiir etkinliğinde onur konuğu; Alaeddin İkican

Oluşumu yeni tamamlayan Lüleburgaz Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Topluluğunun (LÜKSET) ilk şiir etkinliği 20 Ekim Pazar günü saat 13.30’da Umut Çay Evinde gerçekleştirilecek. Topluluğun bu çok anlamlı ilk etkinliğinin onur konuğu ise
KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican olacak. İkican bu davetten dolayı duyduğu memnuniyeti ve gururu gazetemiz ile paylaştı.

Kısa bir süre önce kurulan Lüleburgaz Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Topluluğu ilk şiir etkinliğini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 20 Ekim Pazar günü saat 13.30’da Umut Çay Evinde düzenlenecek etkinliğin onur konuğu ise KIRKSEDER Başkanı Alaeddin İkican olacak. İkican konu ile ilgili olarak gazetemize şu açıklamayı yaptı;
“Lüleburgaz Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Topluluğunun geleneksel olarak yapmayı düşündüğü şiir etkinliklerinin ilkinde onur konuğu olarak şahsımı değerlendirmeleri beni ziyadesiyle onurlandırmış ve mutlu etmiştir. Gelecek vadeden LÜKSET programlarının hayırlı olmasını diliyor, başta LÜKSET Başkanı Kevser Dostagüler ve Başkan Yardımcısı Recai Küllü olmak üzere tüm üyelerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Aynı zamanda Başkanı ve başkan yardımcısının derneğimiz üyesi olduğu LÜKSET’in bu programına katılmak için Lüleburgaz’a gelecek arkadaşlar en geç 17.10.2019 perşembe günü akşamına kadar bildirirlerse sayıya göre araç temin edilecektir. Arkadaşlara duyurulur.”
Alaeddin İkican
Esen ılık bir sonbahar yelinin serinliğinde, 1959 yılının Ekim ayında Şerhat şehri Kırklareli’nin toprak ve rençberlik kokan bir yerleşkesi konumundaki Yayla Mahallesinde dünyaya geldi. Şiir dinletilerine başladığı 1998 yılına kadar kimseyle paylaşmadığı şiirlerini Şiirleri beğeni kazandıkça, daha çok çalışması gerektiğine inanan şairimiz bölge, ulusal ve uluslararası etkinliklere katılarak yüzlerce şiir etkinliği ile birlikte Azerbaycan, Hollanda, Kıbrıs, Yunanistan ve Bulgaristan’da şiir dinletilerine ve şölenlerine katılmıştır.
1977 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden maddi imkânsızlıklar nedeniyle ayrılarak daha sonra dört yıllık üniversite eğitimini tamamlayıp 1990-2018 yılları arasında 28 yıl İl Mahalli İdareler Müdürü, bu tarihten sonra isim değişikliği ile Kırklareli İdare ve Denetim Müdürü olarak görev yapan Alaeddin İKİCAN evli olup, Elif ve Ezel isminde iki kız çocuğu babasıdır. Halen Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği ( İLESAM ) İl Temsilcisi, Kırklareli Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve (Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği) KIRKSEDER Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.
Kırklareli Belediyesi ve KIRKTUR-DER (Kırklareli Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği) tarafından düzenlenen ulusal şiir yarışmasında “Festivalle Kırklareli” isimli şiiri ile birincilik ödülü Trakya Turizm Derneğince düzenlenen “İnsan Sevgisi” temasını işleyen ulusal şiir yarışmasında “YAŞAMIN TEMELİ İNSANLARI SEVMELİ” isimli şiiri ile ikincilik ödülü gibi birçok şiir yarışmasında dereceye girdi.
Yirmi beş civarında şiiri Hasan ÖZTÜRK (Berraki), Beytullah ARABACI (Tekfuri), Mehmet BUDAK, Fuat ERTUĞRAL ve Aşık Ziya VAR, Efe ÇAKMAK ve Ahmet Kadri RİZELİ tarafından bestelenmiştir. Rumeli TV, Tek Rumeli TV, Kanal 59 TV, Trakyatürk TV, Hollanda Deniz Tv, ETV, Polis Radyosu, Ürgüp FM, Serhat FM, Gözde FM, Kırklar Tv, Şiir FM gibi onlarca radyo ve televizyonlarda şiir programlarına katıldı yada kendisi ile ilgili haber ve şiirler yayınlandı. İLESAM’lı Bilim adamı şair yazar ve sanatçılar Ansiklopedisi”nde, Tamamen Azerbaycan dilinde yazılan “Hayatın Renkleri” isimli Almanax’ta Türkiye’den 20 yazarın hikayelerinden k oluşturulan “Çağdaş Türkiye Yazarlarının Hikayeleri” isimli kitapta ve Türk Uşaq Edebiyyatı isimli kitapta yer aldı. Nazif KARAÇAM tarafından yayınlanan “Kırklareli’ni Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar” isimli yaklaşık 700 yıllık bir süre içerisinde Kültür Edebiyat ve Sanat alanında değişik dallarda hizmeti bulunan şahsiyetleri içeren araştırma kitabında “Kırklareli Şiirini Anadolu’ya Taşıyan Şair” olarak yer aldığı gibi yüzlerce ansiklopedi, antoloji ve şiir seçkilerinde, dergi ve gazetelerde şiirleri ropörtajları ve makaleleri yer aldı.
Nazif KARAÇAM’ın önderliğinde Kırklareli’li şairlerin oluşturduğu Kırklar’ın Sesi şairler grubu ile başlayarak sonra Kırklareli Kültür, Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) ile İl Temsilcisi olarak görev yaptığı Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) adına yüzlerce ulusal ve uluslararası etkinliğe katıldığı gibi Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri tarafından şiirleri ve şairin edebi yaşamı tez konusu olarak hazırlandı. Balkan Şiir Müzik ve Kültür etkinliğinde organizede görev aldı. İLESAM İl Temsilcisi KIRKSEDER Başkanı olarak sayısız şiir etkinlikleri düzenledi.
Şiirlerinden Bulgarca, Tebriz dili Osmanlıca ve Azeri diline çevrilenler olmuştur.
Bestelenen şiirlerini ve kendi yaptığı şiir yorumlarını içeren tanıtım DVD’si mevcuttur.“Sevgiden Ötesi Yok”, “Umudun Sevdası”, “Eğitim Sofrasında Tuzumuz Olsun” ve “Gönül Evinde İkican 1 ve 2”,“Eğitim Sevdamız” ile “Sevgiden Ötesi Yok 2” isimli yedi adet kitabı yayınlanmıştır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol