LGS Türkiye Birincisi İlimizden

LGS sonuçları 16 Temmuz tarihinde açıklandı. Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Ali Fuad Erkan, 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olma başarısı gösterdi.

Kırklareli Merkezi’nde tek tam puan yapan öğrenci olma başarısı gösteren Erkan, ilimizin gururu oldu.
Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu konuyla alakalı yaptığı yazılı açıklamada öğrencisini tebrik ederken; “Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu yıllardır yapılan liselere giriş sınavlarında birçok başarıya imza atmıştır.
Bu yıl ise Türkiye 1.liği elde ederek başarımızı taçlandırdık. 2020 LGS sınav sonuçlarına göre; sınava giren 48 öğrencimizin 3'ü % 1'lik, 11'i % 5'lik ,15'i % 10'luk dilimde yer almışlardır.
2020 LGS Türkiye 1.si Ali Fuad Erkan ile yaptığımız görüşmede öğrencimiz 'Hedeflerinin 7.sınıfta yapılan İstanbul proje okullarına motivasyon gezisi ile şekillendiğini belirtti.
Ayrıca LGS sınavı için okulumuzda yapılan çalışmalar oldukça planlı ve sistemli idi. 8.sınıflar için Temmuz ayında başlayan çalışmalar, konu tekrarları, kurslar ve öğrenci koçluğu sistemi benim ve okulumuzun başarısına büyük katkı sağlamıştır. Hazırlanan deneme sınavı programları ile sınava kadar yapılan toplamda 46 deneme sınavı heyecanımızı yenmemizi ve stresi aşmamamızı sağlamıştır.
Özellikle salgın sürecinde okulumuz tarafından yoğun ve ciddi olarak uzaktan eğitim faaliyetleri yürütüldü.
Uzaktan eğitim faaliyetlerinde öğretmenlerimizin devamsızlık konusunda gösterdiği hassasiyet sayesinde tüm arkadaşlarımızın katılımı ile uzaktan eğitim dersleri gerçekleştirilmiş oldu.
Böylelikle salgın sürecinde de derslerimizi birinci dönemde olduğu gibi planlı ve sistemli işleme imkanı bulduk. Başarımda emeği geçen aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum' dedi” ifadeleri kullanıldı.
Gerçekleştirdikleri uzaktan eğitim hakkında bilgiler aktaran Okul; “Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu olarak ilk defa tecrübe ettiğimiz uzaktan eğitim faaliyetlerimizi en verimli şekilde gerçekleştirerek okulumuz öğrencilerinin başarısına büyük katkı sağladık.
Bu başarımızı Türkiye 1.liği ile taçlandırarak büyük mutluluk yaşadık. Başarımızda emeği geçen tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve velilerimizi canı gönülden tebrik ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Maşallah. İmam Hatip okullarından son yıllarda iyi neticeler geliyor. Bir tesadüf olamaz. Yolun açık olsun evladım.