Kuş Gözlem Kulesi’ne yoğun ilgi

Geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen proje kapsamında İğneada Longoz Ormanları Milli Parkında ‘’Kuş Gözlem Kulesi’’ açılmıştı.

İğneada yolu üzerinde bulunan Longoz Milli Parkı içinde bulunan Kuş Gözlem Kulesi’ne vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Özellikle Bayram tatilinde tatilcilerin uğrak noktası haline gelen Kule, görkemiyle ve çevre manzaraya olan hakimiyetiyle misafirlerden tam not aldı.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Ak Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Demirköy Kaymakamı Cafer Ekinci, Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu’nun katılımları ve katkıları ile Kuş Gözlem Kulesi geçtiğimiz günlerde hizmete açılmıştı.
Vali Osman Bilgin, 2 bin 500 dönümlük, içerisinde 4 gölün yer aldığı, doğal güzellikleri, yürüyüş parkurları ve barındırdığı hayvan popülasyonuyla ilgi çeken ormanların daha fazla yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmesi için çalışmalar yürüttüklerine değindi. Bilgin açıklamasının devamında şunları söyledi.’’ İğneada longoz ormanları dünyada görülmeye değer ender yerlerdendir. Burası denizi, agro ve tarihi ile ön planda olan bir yer. Bizde dünyadaki nadir ormanlardan olan longozlara kuş gözlem kulesi yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kuleden ormandaki kuşlar izlenerek bu eşsiz güzellik artık daha kolay görülebilecek. Biz longozun güzelliğini anlatamayız, buraları görenler ve yaşayanlar bilir. Trakya Kalkınma Ajansı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ile valiliğimizce kuş gözlem kulesi yaptık. Önceden longoza gelen biri güzelliklerin birçoğunu göremiyordu. Artık kule ile buradaki kuşlar ve doğa harikası bu yer görünür oldu. Herkesi kentimize davet ediyoruz. Ormanlarımızdaki kuşları kuleden izleyebilirsiniz. İğneada birçok zenginliğe ev sahipliği yapmakta. Bu güzellikleri görmeye ve hissetmeye bekliyoruz. ‘’ şeklinde açıklamalarda buludu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol