Kuruşar’dan Kılıçdaroğu’na, “Yenilen Pehlivan Güreşe Doymazmış, Gel Bakalım!”

Geçtiğimiz günlerde Edirne’de bir dizi temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balkan Dernekleri Buluşmasına da katılım gösterdi. Programın açılışında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Kılıçdaroğlu’nu kürsüye, “Sayın Cumhurbaşkanım” diyerek davet etmesi sosyal medyada adeta infial yarattı. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve AK Partili Vekil Fatma Aksal yaptıkları paylaşımlarla Gürkan’ın sözlerine tepki gösterdi. AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Önder Kuruşar’da yaptığı yorumla Kılıçdaroğlu’na sandığı işaret ederek adeta meydan okudu. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Büyük Taarruz’un 100. Yılında Büyük Balkan Buluşması programında yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Sayın Cumhurbaşkanım” diyerek kürsüye davet etmesi Edirne siyasetinde yeni bir tartışma konusu başlattı. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kürsüden cumhurbaşkanı ilan eden Recep Gürkan yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Adeta yeni bir Kurtuluş Savaşı’ndayız. Şuna; bütün Balkanlılar, yüreği Türkiye sevdası ile atanlar; dilini, dinini, vatanını kendinden aziz sayanlar olarak inanıyoruz ki, cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023’te, Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet’in 100. yılında, o koltukta yeni bir Cumhurbaşkanı oturacak. O cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. O tarihte, Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet’in Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturacak Cumhurbaşkanının, 13. Cumhurbaşkanı’nın adı da Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Sayın cumhurbaşkanım yüksek teşriflerinizle sizi konuşmalarınızı yapmak üzere kürsüye davetimi arz ederim.” Cumhuriyet Halk Partililer tarafından büyük bir alkış alan bu konuşma bir an da ülke gündemine de otururken, Edirne’de ise AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti İl başkanı Belgin İba Gürkan tarafından yapılan konuşmayı eleştirdiler.
AKSAL, “ÜMİDİNİ DARBELERE BAĞLAMIŞ BİR PARTİDEN MİLLETİN İRADESİNE
SAYGI BEKLEMİYORDUK”

Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı milletin iradesine saygısızlık yapmakla suçlayan Ak Parti milletvekili Fatma Aksal sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu değerlendirmede şu ifadelere yer verdi, “15 Temmuz Hain Darbe Girişimini ve Darbecileri övmekten hüküm giymiş CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan henüz adaylığını bile “cesurca” açıklayamamış Kemal Kılıçdaroğlu’nu sahneye Cumhurbaşkanım diye davet etmiş. Sizin milletin iradesine saygınız işte bu kadar. Siz iktidar rüyaları görmeye devam edin. Biz zaten 70 yıldır iktidar olamayan, ümidini darbelere bağlamış bir partiden milletin iradesine saygı beklemiyorduk. Bu ülkenin milletin iradesiyle seçilmiş tek bir Cumhurbaşkanı vardır; Recep Tayyip Erdoğan”

İBA, “CUMHURBAŞKANI, MİLLETİN
KARARIYLA SEÇİLİYOR!KÜRSÜDEN KENDİ KENDİLERİNE BAŞKANLIK İLAN
EDENLERİN SÖZLERİYLE DEĞİL”

Başkan Recep Gürkan’ı konuşmasının maksadını aştığını ifade ederek kılıçdaroğlu’nun daha adaylığını dahi açıklayamadığının altını çizen Ak Parti Edirne Milletvekili Belgin İba ise sosyal medya üzerinden yapmış olduğu değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Bu akşam Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha adaylığı bile resmen açıklanmamış Kemal Kılıçdaroğlu’nu sahneye “Cumhurbaşkanımız” diyerek çağırmış. Recep Gürkan’a hatırlatalım!Bu ülkede Cumhurbaşkanı, milletin kararıyla seçiliyor!Kürsüden kendi kendilerine başkanlık ilan edenlerin sözleriyle değil”
KURUŞAR, “ÇIKMIŞSIN YENMİŞ, YENMİŞTE YENMİŞ. GEL BAKALIM”

AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Önder Kuruşar da Belgin İba’nın gönderisinin altına yaptığı yorumla, Muharrem İnce’nin bir dönem Kılıçdaroğlu'na ithafen söylediği sözlerden alıntı yaparak şunları kaydetti, “Çıkmışsın yenmiş, yenmişte yenmiş, yenmişte yenmiş. Yenmişte yenmiş. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Gel bakalım!”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. meydan ağası millettir 13 Ağustos 2022 Cumartesi 21:27:58

    Hilelerle danışıklı güreşlerle kazanan sahte pehlivanı kovacak olan millet er meydanını şimdi yeni pehlivanlara açarak yenik düşeni paçasından tutup meydan dışına koyacak erginliğe ulaşmıştır haberiniz korkunuz olsun