‘’Kursların en büyük amacı çocuklarımızın sosyalleşmesi’’

Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği, çeşitli dallarda açtığı kurslarla özel gereksinimi olan bireylerin sosyalleşmesine katkıda bulunuyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan derneğin başkanı Nihal Bircan; ‘’Kırklareli Engelliler Umut Derneği olarak 12 zihinsel engelli ve 4 down sendromlu çocuğumuza el sanatları kursunun açılışını Pazartesi itibariyle yaptık’’ dedi.
Amaç çocukları sosyalleştirmek
Başkan Bircan; ‘’Halk Eğitimi üzerinden öğretmenliğini kendim yapacağım. Hem sosyalleştirme adına Hem kaynaştırma adına okuldan faydalanmayan, evde yalnız oturan çocuklarımızı aldık. Kızılcıkdere, Üsküp, Kavaklı’dan katılım var. Belediye başkanları sağ olsun bize çok destek oldular. Hem servis konularında, hem kursumuzda malzeme için maddi açıdan da destek oldular. Amacımız yaptığımız ürünleri sergilemek. Çocukları sosyalleştirmek. Bizler gibi kendilerinin de bir şeyleri başarabildiğini hissettirmek. En büyük amacımız budur. Bir işe yaradıklarını hissetsinler istiyoruz.
El sanatları ve halk oyunları kursu yapılacak
Sabah saat 10’da başlayarak saat 16.00’da kursumuz sona erecek . 8 saatin 2 saatini teneffüs olarak değerlendireceğiz. Onun yanı sıra günde 1 saat halk oyunları çalışması yapacağız. Hafta sonu Cumartesi günlerinde Gençlik Merkezi’nin orada çalışma yapacağız. Bir ekip hazırlamak istiyoruz. Bir ritim grubumuz var. Onların konser görüşmelerini yapıyoruz. Çocuklar ilçelerde başlayıp, ilde, il dışında konserlere götürmek istiyoruz. Onun dışında bir halk oyunları ekibi çıkaralım dedik. Yurt dışında Bulgaristan’da düşünüyoruz.
‘’Üç aydır bu kursu açma adına mücadele veriyoruz’’
Bu daha önceden de isteniyordu. Aileler ve çocuklarda istek vardı. Çocukların en büyük sıkıntısı evde oturup, tek başına aşırı evde sıkılmaları. Çocuklar bana üç aydır yazıyorlar. Üç aydır bu kursu açma adına mücadele veriyoruz. Derneğimizin maddi açıdan sürekli geliri olmadığı için para sıkıntımız çok ciddi boyutta vardı. Sağ olsun Kırklareli Belediyesi, Kavaklı Belediyesi, Üsküp Belediyesi katkılarıyla ve yardımlarıyla bu destekleri topladık. Malzemelerimizi almaya başladık. Kursta ahşap boyama yapacağız. Takılar yapacağız. Dilayns diye yeni bir mozaik taşlardan tablolar yapmak istiyoruz. Biraz zor ama Kırklareli’nde ilk kez yapılacak. Daha önce otizmliler çalışmayı yapmışlar. Çocuklarımız için özel olarak numaralandırıp ve harflendirip çalışacağız. Kargoya verildi, bu hafta elimizde olur. Hem el becerisi hem de zihinsel açıdan beyinleri biraz daha gelişsin diye bu tarz çalışmalar yaparak kurs Temmuz’un 13’ünde bitecek. 4,5-5 aylık bir süre var. 1 buçuk ay ara vererek okullar açıldıktan sonra tekrar devam edecek. Onun yanı sıra daha başka şeyler de yapabiliriz. Öğrenmişte olacaklar.
Down kafe projesi
10 çocuğa iş sağlayacak
Çocuklar adına, dernek adına bizim mücadelemiz onları evlerden çıkartıp sosyalleştirmek, insan içine katmak istiyoruz. Şu an bir down kafe projemiz var. Bunu hayata geçirmek istiyoruz. Şu an onun için destek almaya çalışıyoruz. Hayata geçirirsek; en azından on tane çocuğumuz orada işe başlamış olacak. Hedefimiz çalışabilecek düzeydeki çocuklarımızı işe yerleştirmek. Onların para kazanmalarını sağlamak. Bizde herkes gibi normal bireyiz, işe yarıyoruz dedirtmek’’ şeklinde konuştu.
Dergi faaliyetlerinin sergileneceği özel bir dergi
Derneğin diğer faaliyetlerinden bahseden derneğin başkanı Nihal Bircan; Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği’nin yaptıkları faaliyetleri özel bir dergi çıkararak kamuoyuna duyuracağını ifade etti. Proje aşamasında olan dergi için heyecanlarını saklayamayan Dernek Başkanı Nihal Bircan ve Dernek yönetim ve denetim kurulu üyeleri çalışmaların sürdüğünü belirttiler. Derneğin bir defaya mahsus çıkacak sayısının destekçisinin ise AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler olduğunu ifade eden dernek yetkilileri, destekleri için Başkan Çiler’e teşekkür ettiklerini belirttiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol