Küreler gitti, piramitler geldi

Yaklaşık 4 ay önce Karaumur Caddesi’ni trafiğe açan Kırklareli Belediyesi sürücüleri zor durumda bırakıyor. Refüj yerine konan kürelerin yerine şimdide piramitler geldi. Go-kart pistini andıran manzaralar yeniden ortaya çıktı. Araçların güçlükle geçtiği yol üzerinde günde 2 kazaya rast gelmek oldukça mümkün. Hergün yuvarlanan kürelerin yerine şimdi de piramit koyan Kırklareli Belediyesi parasını böyle şeyler ile çar çur ediyor.
Yaklaşık 4 ay önce trafiğe açılan Karaumur Caddesi’nde tartışmalar devam ederken Kırklareli Belediyesi’nin topların yerine koyduğu piramitler sürücülerin tepkisine neden oluyor. İlimizin en işlek caddelerinden biri olan ve gün içerisinden binlerce aracın geçtiği yol, Go-kart pistine döndü. Kış aylarında oldukça yıpranan yolu onarmayan ve yap-boz stratejisini göstere göstere uygulayan ilimiz yerel yönetimi, vatandaşın çağrısına kulak asmıyor.

Sürücülerin günde en az bir kez çarptığı beton bariyerler araçlara oldukça zarar verirken, hangi düzene göre koyulduğu ise oldukça merak konusu. Yapılan bu hizmetin Kırklareli’ne yeni bir soluk getirmesi beklenirken, vatandaşlara oldukça pahalıya patladı. Halkın en başında belirttiği kürelerin boyanması ile ilgili uygulamadan henüz bir ses çıkmazken, şimdi de piramitler boy gösterdi. Geçtiğimiz haftalarda arkası arkasına yuvarlanan küreleri gören belediye bu kez şansını böyle deneyecek. Araçların yanı sıra otobüslerinde silme geçtiği cadde üzerine yeni bir çalışma yapılması bekleniyor.
Hata sürücülerde mi?
Yetkililerde mi?
Mustafa Kemal Bulvarı’nda refüje konan küre şeklindeki süsler Karaumur Caddesi’ne de monte edilmişti. Bulvarda yolun iki tarafını ayırmak, Karaumur Caddesi’nde ise yayalar ile araçların kısımlarını belirlemek adına konan küre biçimindeki taşlar yerini piramitlere bıraktı. Bazı vatandaşlar, kürelerin boyanması ile uygulamanın daha verimli olacağına dikkat çekerken, diğer kesim ise yeni konan piramitlerin hiçbir işe yaramayacağını belirtti. Bu kadar dar yapılan ve sürücülerin oldukça dikkatli bir şekilde geçmesini gerektiren cadde, eski sistemini geri istiyor. Caddenin açılması ile birlikte işlerinin oldukça hareketlendiği vurgusunu yapan esnaf ile araç sürücüleri bu konuda ters düşüyor.
Trafik sorununa
bir artı daha
İlimizin trafik sorununa dikkat çekerek yolu trafiğe açan Kırklareli Belediyesi’nin başlarda yaptığı uygulama takdir ile karşılansa da günümüzde olan manzaralar ortada. Karaumur’da uygulamadan mağdur olan araç sahipleri ve esnaf ile yaptığımız röportajlarda; “ Yolun açılmasından oldukça mutluyuz. En azından trafik problemi bir nebze olsun azaldı. Ancak caddede bulunan şekilli refüjlere silme geçiyoruz.
Sorunları en az seviyeye indirgemesini beklediğimiz Kırklareli Belediyesi bizlere daha çok sorun çıkarıyor. Bizler esnaf olarak cadde açıldığı zaman bu kürelerin boyanması gerekiyordu. Ancak geldiğimiz noktada şekillerinin değiştiğini görüyoruz. Belediye ekiplerine hergün yuvarlanan küreleri yerine koymak zor gelmiş olacak ki piramitleri getirdiler. Bu devran nereye kadar böyle sürecek bilmiyoruz ama burada araçlarımıza yazık. Kaç oldu çarpıyoruz. Tamam bizlerin daha dikkatli olmaları gerek farkındayız ama, dalgınlık her insanda olan bir şey bu uygulamanın en kısa sürede tekrardan düzenlenmesini istiyoruz” şeklinde konuştular.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Belediyenin parası bol nereye harcıyacağını bilmiyor iki ay sonra onları kaldırıp yerine Eyfel kulesini koyarlar merak etmeyin bekleyin görün

  2. Birtek Kırklareli deil L.BurgazBabaeski ve Pınarhisar'dada aynı durumlar mevcut şehir planlaması herkesin işi deildir işi bilene vermek gerekir laf olsun diye parke taşı deiştirilmez.