"Kurban'ın Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye"

Kızılay'ın geleneksel hale gelen “Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası” 2019 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. 

2007 yılından beri vekâletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Kızılay, bu yılki kampanyasında hayırseverlere "Kurban'ın Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla seslenecek. Türk Kızılay Kırklareli Başkanı Volkan Göç, uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahiplerinin sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu ete kavuşacağını belirtti. Kızılay bu yıl, Türkiye de dahil 51 ülkede vekâlet sahipleri adına kurban kesecek.
"Kurban'da Kızılay Modeli" uygulanıyor
Kızılay'ın "Kurban'da Kızılay Modeli" sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, veterinerler tarafından seçilerek, modern kombinalarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noterde eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık, 5 kilogramlık ve 10 kilogramlık kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kavurma konservesinin yanı sıra anlık ve aşevlerinde de dağıtımlar yapılacak.
“İyilik Sınır Tanımıyor”
Kızılay ile iyilik sınır tanımayacak. Hayırseverler Bosna Hersek ve Bulgaristan'ın da aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Senegal, Nijer, Çad, Etiyopya'nın da aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Pakistan ve Bangladeş'in de aralarında bulunduğu Güney Asya ülkeleri; Kırgızistan ve Tataristan'ın da aralarında bulunduğu Orta Asya ülkeleri; Filistin ve Irak'ın da aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri olmak üzere yurtdışında 50 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için Kızılay'a kurban vekâletlerini verebilecek.
Şubelerden, temsilciliklerden ve 168 Çağrı Merkezi’nden 7/24 Bağış
Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 850 Lira öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için 725 Lira ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar, Türk Kızılay Kırklareli Başkanlığı, Babaeski ve Pınarhisar Türk Kızılay Temsilcilikleri’ni ziyaret ederek detaylı bilgi alabilir, vekâletlerini verebilir, bunun yanında, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, internet bankacılığını, Mobil bağış uygulamasını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak da vekâletlerini verebilirler. Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. talep hep yoksuldan 12 Temmuz 2019 Cuma 18:09:02

    Yılın 365 her günü bağış yap diyorlar yılın 365 her günü aç yaşayan halka.

  2. 365 gün aç yaşayan halk diyerek ikide bir de suyu bulandıran sayın yorumcu. Cebinde kaç liralık telefon vardır söylesene de açlığını görelim ? Aç olan halk bu kadar israf yapar mı ????

  3. telefonu da yasaklasanıza 14 Temmuz 2019 Pazar 18:28:23

    Bir zorunluluk hale gelen telefonları nedeniyle halkı "israfçı" olmakla suçlayan yorumcu; son seçimde milletin sizler ülkeyi bulandıranlara verdiği cevaptan canınız çok sıkkın bu belli aynen yeni bir seçimde ise silme gideceğinizden bu halk düşmanlığınız

  4. kşm telefonu neden yasaklasın 18 Temmuz 2019 Perşembe 17:00:28

    Sen evela sana denileni bi anla. Sonra kendi yazdıklarını anla. Sonra cevap yaz sayın kardeşim. Kurban dediğin zaten gücü yetene görevdir. Gücü yeten de 365 gün aç gezen insan değildir. B12 al iyi gelecektir.