Kurban Bayramınız kutlu olsun

Küskünlüklerin unutulduğu, dargınların barıştığı, bolluk ve bereketin kendini gösterdiği bayramlardan biride Kurban Bayramı. Niyetle kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı, çocuklara harçlıkların, şekerlerin ikram edildiği Kurban Bayramları gerek manevi gerekse maddi açıdan özel bir yere sahip. Bugün arifesine uyandığımız Kurban Bayramı dünya genelinde yaşanan Kovit 19 salgını nedeniyle bu yıl biraz daha farklı kutlanıyor. Büyüklerin ellerini, küçüklerin ise yanaklarını öpmenin gelenek olduğu bu özel dini bayramımızda sağlık ve salgın nedeniyle dikkatli olmak sosyal mesafe kurallarına uymakta fayda var. Kucaklaşma hasretimizi bir sonraki bayramda yerine getirme dileğiyle İlimiz Kırklareli’nin, Ülkemizin ve tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun.

Kurban Bayramı ilimizde, ülkemizde ve tüm Müslüman aleminde kutlanıyor. İhtiyaç sahiplerine yardım etmenin ön plana çıktığı bu bayramımızda milletçe birbirimize kenetlenmemiz büyük önem taşıyor. Bu önemli bayramımız dolayısıyla Kırklareli Valisi Osman Bilgin de bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Bilgin mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Bizi birbirimize bağlayan, kardeş kılan, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu dorukta yaşatan bayramlarımızdan Kurban Bayramı’na bir kez daha kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız.
Bayramlar birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, sevinç neşe ve coşkunun buluştuğu, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinleştiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları çok özel günlerdir.
Geçmişinden gururla bahsedilen güçlü medeniyet anlayışına sahip bir milletin fertleri olarak, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bayramlarımızın huzur ve coşku içerisinde geçmesi en büyük arzumuzdur. Bayram günlerinde ortaya konan birlik ve beraberlik, gücü ve etki alanı her geçen gün artan devletimizin, kutlu yürüyüşüne kararlı bir şekilde devam etmesine de katkı sağlayacaktır.

Paylaşma ve yardımlaşma ruhunun ortaya konulduğu Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde değerlendirerek, bu günlerin bize getirdiği huzur ortamının değerini iyi bilerek, kötülüklerden uzaklaşarak, iyiliği ve doğruluğu bir yaşam ilkesi olarak benimseyerek yaşamalıyız.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de derin etkilerini yaşadığımız Koronavirüs salgını nedeni ile bu seneki bayram kutlamalarımızda el öpmek yerine sevgimizi göstermeli, kontrollü sosyal hayatı alışkanlık haline getirmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Kurban Bayramı’nın, ülkemize ve tüm İslam âlemine huzur ve barış getirmesi temennisiyle, bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anar, herkese sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diler, selam ve saygılarımı sunarım.” 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol