Kurban Bayramı Öncesi Yol Kontrol Denetimleri Başladı

Kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlık sevkiyatları da başladı. 16 Temmuz’da başlayan sevkiyatlarda herhangi bir problem çıkmaması için Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Jandarma işbirliğinde gerçekleştirilen denetimlerde belgesiz, kulak küpesi olmayan hayvanlar ve nakil araçları inceleniyor.

Kurban Bayramı öncesi ülkemiz genelinde yetiştirilen kurbanlık hayvanların hayvan satış yerlerine sevki 16 Temmuz tarihi itibari ile başladı.
Kurban Bayramı Öncesi oluşan yoğun hayvan hareketleri nedeni ile hayvan hastalıklarının yayılma riski bulunuyor. Bu nedenle kurbanlık olarak sevk edilecek büyükbaş ve küçükbaş hayvanların hayvan sağlığı açısından belli kriterleri yerine getirmeleri gerekiyor.
Bu kapsamda; kolluk kuvvetlerinin eşliğinde Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından yol kontrolleri sıkılaştırılıp, yol kontrollerinde belgesiz (veteriner sağlık raporu, pasaport, nakil belgesi), kulak küpesi olmayan hayvanlar ve hayvan refahı açısından canlı hayvan nakil araçları hijyen yönünden kontrol ediliyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol