Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Türkiye Finali İlimizde Yapıldı

"01-07 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kutlama
etkinlikleri kapsamında 12. Kadın Din Görevlileri Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finaliilimiz Kırklareli’nde
gerçekleştirildi. 10 Bölge Birincisinin yarıştığı yarışma
finalleri 16 Eylül’de Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde yapıldı. Kırklareli İl Müftüsü Aydın Yığman’ın da
yer aldığı Yüksek Seçici Kurulun kararına göre İstanbul
Bölgesini temsil eden ve İstanbul Bağcılar'dan katılan Halime Koçoğlu birinci oldu. Yarışmada ikincilik Bolu Bölgesini temsil eden ve Ankara'dan katılan Nurcan Yağcı’nın, üçüncülük Ardahan Bölgesini temsil eden ve Bayburt'tan katılan Sibel Ayci’nin oldu.Yarışma sonunda Kırklareli İl Müftülüğü tarafından yarışmacılara veYüksek Seçici Kurul üyelerine hediye takdim edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca"01-07 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen Erkek ve Kadın Din Görevlileri arasında Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarından Kadın Din Görevlileri Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali ilimizde düzenlendi.
12.Kadın Din Görevlileri Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Türkiye Finalinde Birinci İstanbul'dan Halime Koçoğlu oldu.
2004’ten
Bu Yana
Düzenleniyor
Yarışmanın düzenlenme amacı hakkında bilgiler verilerek; “01-07 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca personelin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla; Erkek ve Kadın Din Görevlileri arasında Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları düzenlenmektedir.
Söz konusu yarışmalar 2004 yılından bugüne kadar ülkemizin farklı illerinde düzenlenen programlarla, halkımızın da katılımı sağlanarak etkili bir şekilde gerçekleştirilmiştir” denildi.
Yarışmacılara Hediye
Bu yıl Kırklareli Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışma hakkında; “2021 yılı itibari ile Kırklareli İl Müftülüğümüz ev sahipliğinde KLÜ Kültür Merkezinde 12.si düzenlenen ve 10 Bölge Birincisinin yarıştığı “Kadın Din Görevlileri Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali”nde dereceye girenler belli oldu. Büyük bir heyecanın yaşandığı ve Yüksek Seçici Kurul'un büyük bir titizlikle değerlendirmesi neticesinde
İstanbul Bölgesini temsil eden ve İstanbul Bağcılar'dan katılan Halime Koçoğlu birinci, Bolu Bölgesini temsil eden ve Ankara'dan katılan Nurcan Yağcı ikinci, Ardahan Bölgesini temsil eden ve Bayburt'tan katılan Sibel Ayci üçüncü olmuştur.
Yarışma sonunda Kırklareli İl Müftülüğü tarafından yarışmacılara ve Yüksek Seçici Kurul üyelerine hediye takdimi yapıldı” ifadeleri kullanıldı. (Ö.Gönültaş)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol